Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Osmanlı eserleri ilham kaynağı oldu




BOSNA Hersek’te, uluslar arası resim faaliyeti kapsamında bir araya gelen 7 ülkeden 19 sanatçı, Osmanlı döneminden kalan eserleri tuvale aktardı.

Preporod Galerisi tarafından organize edilen 5. uluslar arası resim kolonisi faaliyeti, ülkenin güneyindeki tarihî Poçitely’de gerçekleştirildi. Galeri yöneticisi Mirsada Balyiç, organizasyona 7 ülkeden 19 sanatçının katıldığını, sanatçıların resimlerinde tema olarak ülkenin güneyindeki Hersek bölgesinde Osmanlı döneminden kalan eserleri işlediklerini belirtti.

Resim kolonisi faaliyetinin amacının “farklı kültürlerden gelen sanatçıların kullandıkları farklı tekniklerin belli bir tema çerçevesinde ifade edilmesi ve bu sanatçıları bir araya getirme” olduğunu vurgulayan Balyiç, “Poçitely sanat geleneği ve geçmişi olan bir yer.

Bu ve benzeri faaliyetler farklı kültürlerden gelen sanatçıların düşüncelerini birbirleriyle paylaşmalarını sağlıyor” dedi. Ülkenin güneyindeki “Hersek bölgesinin incisi” olarak adlandırılan oçitely, doğal ve tarihî güzelliğiyle sanatçılara ilham kaynağı oldu. Faaliyete katılan sanatçılar, Mostar, Blagay, Stolats ve Poçitely’i gezerek izlenimlerini tuvale yansıttı.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com