Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Öğrencisine Kur'an okuyan öğretmen işten kovuldu





Belçika'da İslam dersi öğretmeninin, panik atak geçiren bir öğrenciye, "ambulans çağırmak yerine Kur'an ayetleri okuduğu" iddiasıyla kovulması gündeme oturdu. Öğretmen iddiayı yalanladı.

Belçika 'da şeriat isteyen bir avuç örgüt üzerinden İslamiyet'i karalama propagandaları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Brüksel'de polisin peçe takan bir kadına kimlik sorgulaması için yüzünü açması üzerine patlak veren olaylar sonrasında ülkede tekrar alevlenen İslam tartışmasına bir yenisi daha eklendi.

Son olarak Ukkel Devlet Okulu'nda ders veren bir İslam dersi öğretmeninin panik atak geçiren bir öğrenciye Kur'an ayetleri okuduğu için kovulması gündeme oturdu.

MÜDÜRDEN İSLAMA ÖNYARGILI YAKLAŞIM

Okul müdürü Joachim Kelecom'un De Standaard gazetesine yaptığı açıklamada İslam dersi öğretmenin ilkyardım çağırmak yerine sadece Kur'an ayetleri okuduğu için işine son verildiğini belirtti. Kelecom, İslam dersi öğretmenin etkisinden dolayı artık öğrenciler bu tür problemlerin doktoru aramak yerine Kur'an'a sarılarak çözülebileceğine inandıklarını iddia etti.

Brüksel'deki Devlet Okullarının Genel Müdürü Jacky Goris ise olayda bir yanlış anlaşılma olmadığını belirterek, "Bir kaç sene öncesine kadar böyle bir olay gerçekleşmiş olamazdı. Yeni nesil İslam dersi öğretmenleri ile alakalı endişelerim var. Eğer bir şey yapmazsak bu tür olayların artacağını tahmin ediyorum." şeklinde açıklama yaptı.

ÖĞRETMEN: OKUL YÖNETİMİ OLAYI ÇARPITTI

Olaydan bir hafta sonra Sharia4Belgium haberleri ile beraber medyada yer bulmasının ardından Zaman Benelux ile görüşen İslam dersi öğretmeni olayın iç yüzünün farklı olduğunu ve okul yönetimi tarafından çarpıtılarak medyaya yansıtıldığını açıkladı.

Öncelikle kendisine itham edilen suçu kesinlikle kabul etmediğini belirten İslam dersi öğretmeni, "Ben bilim ve tıbbın önemini bilen ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğuna inan birisiyim. Bunu zaten Kur'an ve Hadis'te tasdik ediyor. Ben kesinlikle ambulans çağrılmasının gereksiz olduğunu da söylemedim." dedi.


Öğrenci koridorda fenalaştıktan sonra olay yerine çağrıldığını aktaran öğretmen hadisenin gelişimini şöyle anlattı: "Öğrenci bilgisayar sınıfında rahatsızlandığı için öğretmenden sekreterliğe gitmek için izin istemiş. Dışarıya çıktığında ise fenalaşıp yere yıkılmış. Bunun üzerine bilgisayar öğretmeni öğrencilere sekreteri haberdar etmesini söylemiş. Öğrencilerden bir kısmı da benim yanıma gelip olayı anlattılar."

İslam dersi öğretmeni, olay kendisine ulaşmadan önce bir öğretmen ve bir de okul sekreterinin hadiseden haberdar olduklarını ve dolayısıyla ilk derecede bu insanların sorumlu olduğunu savundu.

"Panikledim, sakinleştirmek için Felak ve Nas surelerini okudum"

İddia edildiği gibi şeytan veya cin çıkarmak için ayetler okumadığını savunan öğretmen, "Herkes panik içerisinde çocuğun etrafına toparlanmıştı. Kafasını yere çarptığı için bende elimi başının altına koydum ve kendine zarar vermesini engellemeye çalıştım. İslam öğretmeni olduğum için o an çocuğu sakinleştirmek için Kur'an'dan bir kaç kısa sure okudum." dedi.

"Fundamentalist misin?" sorusu

Olayın bir "cin çıkartma seansı" gibi yansıtılmasından çok rahatsız olduğunu belirten öğretmen, okul yönetiminden "fundamentalist" muamelesi gördüğünü söyledi.

Eğitim sendikasına başvurarak okulun kararına itiraz eden öğretmen, 27 Haziran'da Devlet Okulları Komisyonu'nun konuyla alakalı vereceği kararı bekliyor.


ZAMAN BENELUX


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com