Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Amerika’da başörtülüye ayrımcılıkyapan şirkete rekor tazminat cezası

ABD’nin en büyük telefon şirketlerinden AT&T, başörtülü bir elemanını işten çıkarttığı için 5 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.


Başörtüsü ayrımcılığına büyük para cezası

ABD’nin en büyük telefon şirketlerinden AT&T, başörtülü bir elemanını işten çıkarttığı için 5 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Dâvâya bakan mahkeme, AT&T’nin ayırımcılık yaptığı hükmüne vardı. Şirketin ABD’deki Kansas şehrinde teknik eleman olarak çalışan ve Hıristiyan olan Susann Bashir (41) 2005 yılında dinini değiştirerek Müslümanlığı seçti.


Başörtüsü takarak çalışmaya başlayan Bashir, sık sık yöneticisinin sözlü saldırısına uğrayınca, bu durumu şirketin üst yönetimine bildirdi. Şirket yönetimi ise Susann Bashir’i işten çıkardı. Mahkemeye başvuran Susann Bashir, dâvayı kazandı. Mahkeme şirketin ayrımcılık yaptığı hükmüne vararak, şirkete 5 milyon dolar cezası verdi.

AT&T sözcüsü Marty Richter, şirket olarak her türlü milletten çalışanları kabul ettiklerini, mahkemenin verdiği kararı doğru bulmadıklarını söyledi.


Yeni Asya Gazetesi

Okumuştum gazetede bu haberi.
İnsan kendi ülkesinde acaip-garaip uygulamalara maruz kalınca, beğenmediği kafirin adaletine gıpta etmek zorunda kalabiliyor.


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com