Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dünyanın en uzun kulesi 2017'de tamamlanacak





Suudi Arabistan'daki Cidde Kraliyet Kulesi 2017'de hizmete girecek. Tamamlandığında Dubai'deki Burç Halife'yi geçecek olan bina, dünyanın en uzun kulesi ünvanını elde edecek.


Kraliyet Holding'in sahibi ve üst düzey yöneticisi Prens Elvelid Bin Talal, Kızıldeniz'in liman kenti Cidde'de yapılacak 1 kilometre yüksekliğindeki gökdelenin 63 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi. Holdingten yapılan açıklamada, inşaattan sorumlu Suudi Bin Ladin Grubu'nun, projenin yüzde 16.63'ünü 1.5 milyar Suudi riyaline satın aldığı ifade edildi.


Kraliyet Holding'in, Kraliyet Kulesi'nin yapımından sorumlu Cidde Ekonomik Şirketi'nde yüzde 33.5 hissesi bulunuyor. Diğer hissedarlar arasında Abrar Uluslararası Holding Şirketi (yüzde 33.5) ve Ciddeli işadami Abdulrahman Hasan Şerbetli (yüzde 16.67) sayılıyor.


Projenin inşaat alanı 500 bin metre kareyi bulacak. Proje dahilinde Four Seasons oteli, apartman daireleri, ofisler ile lüks daireler inşa edilecek. Kraliyet Kulesi, 20 milyar dolara mal olacak ve Kraliyet Şehri projesinin merkezinde yer alacak. Kule tamamlandığında 830 metre uzunluğundaki dünyanın en yüksek kulesi Burç Halife'yi de geçmiş olacak.


Kraliyet Kulesi'nin birinciliği uzun zaman elinde tutamayacağı ifade ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'ın başkent Bakü'de 1030 metrelik Azerbaycan Kulesi'nin inşa edileceği açıklanmıştı. Maliyeti 100 milyar doları bulabilecek ve 2020-2025 yılları arasında tamamlanacak projeye Türk, Amerikan, Arap ve Çinli yatırımcıların ilgi gösterdiği belirtiliyor.


(CİHAN)


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com