Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Gelin amin diyelim!

[ATTACH=CONFIG]160[/ATTACH]


resim eklemeyi yeni öğrendim ama nasıl büyütülüyor yapamadım kusura bakmayın artık, öğrenecez inş.onu da...

yine olmadı :;-):

"Allah Teala ki, Ondan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur. O Hayy'dır; ezeli ve ebedi hayat sahibidir. O Kayyum'dur; varlığı için hiçbir sebebe ihtiyacı olmadığı gibi, bütün eşya O'nun yaratmasıyla, tedbir ve iradesiyle devam eder ve vücutta kalır, beka bulur. Onu ne uyuklama tutar, ne de uyku, gafletin hiçbir çeşidi hiçbir zaman Ona arız olamaz. Göklerde ne var, yerde ne varsa Onundur. Onun katında, Onun izni olmaksızın kim şefaat edebilir? O bütün yaratıkların geçmiş ve gelecekteki bütün hallerini bilir. Onun yarattığı varlıklar ise, Onun dilediği kadarından başka, İlahi ilminden hiçbir şeyi kavrayamazlar. Onun hâkimiyet ve saltanatı gökleri ve yeri kuşatmıştır. Gökleri ve yeri tasarrufu altında tutmak Onun kudretine ağır gelmez. En yüce ve en büyük olan da ancak O'dur." (Bakara: 255)

Allah'ım! Sen nimetlerin asıl sahibi olan ve varlıklara çeşitli nimetler ihsan eden MÜN'İM; her bir varlığı en güzel surette yaratıp ihsanlarla onlara üstünlükler kazandıran MÜFADDIL, ayağı sürçenlerin elinden tutup hatalarını bağışlayan MUKÎL ve kullarının şükürlerine daha güzeliyle karşılık veren ŞEKÛR'sun!

"Hâ mîm. Bu Kitap, kudreti her şeye galip olan, ilmi her şeyi kuşatan, günahları bağışlayan, tevbeleri kabul eden, azabı şiddetli ve lütfu bol olan Allah tarafından indirilmiştir. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. Dönüş ancak Onadır." (Mü'min:1-3)

Allah, kudretiyle dilediğini yapar, izzetiyle dilediği şeye hükmeder. Küçük büyük bütün varlıkların kudretine boyun eğdiği mutlak hâkimiyeti karşısında, Onunla mücadele edebilecek hiçbir varlık yoktur. Mülkünde Onun hiçbir ortağı da yoktur. Allah'ı her türlü noksan ve çirkin sıfattan tenzih eder ve Ona hamd ederiz. Bütün istek ve arzularımıza kavuşturacak kuvvet, ancak Allah'ın sonsuz kudretidir. Allah'ın dilediği şey olur, dilemediği şey ise olmaz. Biliyorum ki, muhakkak Allah her şeye kadirdir. Hiç şüphesiz Allah ilmiyle her şeyi mutlak surette kuşatmıştır; her şeyin sayısını ve ölçüsünü tek tek bilir.

Allah'ım, bizi gazabınla öldürme, ibret verici azabınla helak etme. Bundan önce bizi affet, ey merhametlilerin en merhametlisi. AMİN…



Bütün varlıkların gerçek maliki ve onlarda görünen her türlü fiil, hal ve tasarrufun sahibi olan; hiçbir şekilde hiçbir noksanı olmayan, kâinatta görünen bütün kusurlar asla kendinde bulunmayan, sapıtmışların söyledikleri batıl düşüncelerden sonsuz derece yüce olan, kâinatı daima temiz tutarak güzelleştiren ve her bir varlığın tesbihatıyla yüce isimlerini her tarafta ilan eden Allah her türlü noksan ve çirkinlikten münezzeh ve uzaktır. Mülkün sahibi her türlü noksan ve çirkinlikten münezzeh ve uzaktır. İzzet, azamet, heybet, kudret, büyüklük, haşmet, güzellik, mükemmellik, sonsuzluk, saltanat ve hâkimiyet sahibi olan Allah her türlü noksan ve çirkinlikten münezzeh ve uzaktır.

Varlıklara hayat verip canlandıran, Kendi hayatı ise zati, ezeli ve ebedi olan Hayy, her türlü noksan ve çirkinlikten münezzeh ve uzaktır. Ki O uyumaz, ölmez, ebedi, baki ve sonsuzdur. Ve O bütün varlıkların Kendisini tesbih ettiği Subbuh; hiçbir şekilde hiçbir noksanı olmayan, kâinatta görünen bütün kusurlar asla Kendinde bulunmayan, sapıtmışların yakıştırdıkları batıl düşüncelerden sonsuz derece yüce olan, kâinatı daima temiz tutarak güzelleştiren ve her bir varlık tesbihleriyle yüce isimlerini her tarafta ilan eden Kuddus'dür. O benim Rabbim ve meleklerin ve ruh'un(Cebrail'in) Rabbidir.

Allah'ım, bize, günahlardan bizi çekip çıkaracak korkunu, Cennetine koyacak ve oraya ulaştıracak itaat ve ibadetini, dünya ve ahiret musibetlerini hafifletecek güçlü imanı nasip eyle.

Bizi en hayırlı kullarınla birlikte haşret. Kulluklarımız, gözlerimiz ve kuvvetimizle maneviyatımızı güçlendirecek hayırlar kazanmayı nasip et. Bu kazancımızı da ebedi ve kalıcı kıl. Bize zulmedenlerden intikamımızı al. Bize düşmanlık edenlere karşı bize yardım et. Hatalarımızı affet. Belaları başımızdan def et. Hastalarımıza şifa ver. Gönüllerimizi nurlandır. İhtiyaçlarımızı gider. Ailemizden büyüklerimize ve küçüklerimize merhamet et.

Allah'ım, bu geçici dünyayı ve en büyük kaygımız ve ilmimizin de son hedefi kılma. Bize dini ve dünyevi musibetler verme. Günahlarımız sebebiyle, bize merhamet etmeyecekleri başımıza musallat etme. Bize rızık ver. Çünkü Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin. AMİN..



Rahmeti İlâhî’den kovulup taşlanmış şeytan’dan Allah (CC) Hz.lerine sığınırım. Rahman ve Rahîm olan Allah (CC) Hz.leri’nin adıyla..Her türlü Hamdü Sena, alemlerin Rabbi olan Allah (CC) Hz.lerine mahsustur. O ki, Rahman ve Rahîm’dir. Kıyamet gününün tek Hakimi’dir. Ey Rabbimiz Ancak sana ibâdet eder, ancak senden yardım dileriz. Bizi doğru yola sevk eyle, gazaba uğramışların ve sapıtanların yoluna değil..

Allah'ım.. (CC)! Sen Efendimiz Muhammed Mustafa’ya (SAV), O’nun soyuna ve kendisine uyan bütün müminlere rahmet et. Selamet ver. Kendilerini mübarek eyle. Kudret ve İzzet sahibi Rabbin, noksan sıfatlardan münezzeh ve beri’dir. İnsanların O'na izafe ettiklerinden uzaktır. Allah (CC) Hz.lerinin Resulleri Peygamberlere selâm olsun. Her türlü Hamdü Sena, alemlerin Rabbi olan Allah (CC) Hz.lerine mahsustur.

Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Rasûlü.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Sevgilisi.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Dostu.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Nebisi.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Temiz kulu.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın En hayırlısı.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Arş'ın Nuru.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Vahyi Emîn'i.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın süslediği.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Şerefli kıldığı.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Mükerrem kıldığı.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Büyük yarattığı.
Salât ve selâm sana olsun Ey Allah'ın Öğrettiği.
Salât ve selâm sana olsun Ey Resullerin Efendisi.
Salât ve selâm sana olsun Ey Muttakîlerin İmamı.
Salât ve selâm sana olsun Ey Nebilerin sonuncusu.
Salât ve selâm sana olsun Ey alemlere Rahmet olan.
Salât ve selâm sana olsun Ey günahkârların şefaatçisi.
Salât ve selâm sana olsun Ey Âlemlerin Rabbi’nin Rasûlü.

Allah’ın (CC), meleklerinin, peygamberlerinin, arşını taşıyanlarının ve bütün mahlûkatının salât ve selâmı Efendimiz Muhammed Mustafa (SAV) Aleyhisselâm’a, O’nun soyuna, Ashabına ve kendisine uyan bütün mü’minlere olsun. Allah'ım.. Sen ümmî Nebîn, Rasûl’ün, Habîbin, kulun Efendimiz Muhammed Mustafa’ya (SAV), O’nun soyuna, ashabına ve kendisine tabi olan bütün müminlere rahmet eyle. Allah'ım.. Sen yüce makam sahibi fasih lisanlı, güzel ahlâklı Efendimiz Muhammed Mustafa (sav) Nebî'ye Rahmet et. AMİN..



Allah'ım (CC). Ebedî Rahmetlerinin en faziletlisini,
Sermedi bereketlerin en artanını,
adet bakımından tahiyyetlerinin en temizini;
insan olarak yaratılanların en şereflisi,
iman hakikatlerinin karargahı,
iyilik tecellîlerinin merkezi,
Rahmânî esrarının nüzul mahalli,
Rabbani vahdet ülkesinin sır evi,
bütün Peygamberlerin ahd ve mîsâk vâsıtası,
Rasûller ordusunun öncüsü,
bütün şerefli Peygamberlerin kumandanı,
bütün mahlûkâtın en üstünü,
yüce izzet sancağının taşıyıcısı,
yüce kerem dizgisinin sahibi,
ezel sırlarının şahidi ilk nurların müşahidi,
Kur’ân’ın tercümanı, ilmin,
ahlakın ve hikmetlerin kaynağı,
cüz'î ve küllî ni'metlerin zuhur mahalli,
insanın ulvî ve süflî yanlarının gözbebeği,
her iki alemin varlığının nuru,
iki cihanın gözü,
sana kulluğun en yüce derecesinin göstericisi,
ahlâkların en yücesi ile ahlâklanan,
en büyük dostun,
en şerefli Habîbin,
Efendimiz Abdülmuttalib oğlu Abdullah oğlu Muhammed’e (SAV), diğer Nebilere,
sana yakın olan meleklere,
salih kullarına,
ve göklerde ve yerde olanların hepsine ver.

Seni zikredenler Seni zikrettikçe,
zikirden gafil kalanlarda gafil kaldıkları müddetçe sen ver Allah'ım.Allah (CC) Hz.leri, Resûlünün (SAV) bütün Ashabından da (RA) Razı olsun...

Ey bağışlaması bol Rabbimiz!... Sen, hata ve günahlarına rağmen Kullarına sürekli nimet verensin! Yaptıkları yüzünden onları cezalandırmada Acele etmezsin! Affedicisin, affı seversin, Bizleri affeyle! Rahmetinden, bereketinden, Mahrum etme! Milletimizi, memleketimizi Ve tüm insanlığı; açlığa, Kıtlığa, Susuzluğa, kuraklığa, Mahkûm etme! Hayırlı rahmetlerini gökten inzal eyle! Bol ve bereketli yağmurlarınla Bizleri umutlandır, Nasiplendir ve sevindir, Ya Rabbi!

Allah’ım! Kalbimizi nifaktan, Amelimizi riyadan, Dilimizi yalandan, Gözümüzü haramdan, Malımızı hırsızlık ve talandan, Muhafaza eyle! Kalbimizi sevginden mahrum etme, Yâ Rabbi

Ya İlahi...Fakirlik gelmeden nimetin, Hastalık gelmeden sıhhatin, meşguliyet gelmeden boş vaktin, İhtiyarlık gelmeden gençliğin, Ölüm gelmeden Hayat’ın kıymetini bilmeyi bizlere nasip eyle Amin..

Allah’ım! Bu günde beni salih amellere hidayet et; bu günde beni hacet ve arzularıma kavuştur. Ey açıklamaya ve sormaya ihtiyacı olmayan; ey âlemdekilerin göğsünde bulunanları (içinde geçenleri) bilen –Rabbim-! Muhammed’e ve onun tertemiz Ehlibeyti’ne rahmet et.

Allah’ım! Bu günde beni salih amellere hidayet et; bu günde beni hacet ve arzularıma kavuştur. Ey açıklamaya ve sormaya ihtiyacı olmayan; ey âlemdekilerin göğsünde bulunanları (içinde geçenleri) bilen –Rabbim-! Muhammed’e ve onun tertemiz Ehlibeyti’ne rahmet et.


Amin! Kardeşim.

Amin amin binlerce amin


Dualar

MollaCami.Com