Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kıymalı Kabak Dolma

Malzemeler ( 4 kişilik)



4 adet dolmalık taze kabak

2 orta boy kuru soğan

1 su bardağı kırık pirinç

120 gr yağsız dana kıyması (4 yumurta kadar)

5–6 dal dereotu

1–2 dal taze nane (2 çay kaşığı kuru nane de olur)

1 silme çay kaşığı karabiber

1 silme çay kaşığı yenibahar

2 çay kaşığı toz kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı paprika biber sosu

1 çay kaşığı sumak

2 çay kaşığı tuz



Yapılışı



Kabakları önce yıkayın. Kabuklarını kazıyarak soyun, ikiye bölün ve içlerini güzelce oyun. Bu içi sakın atmayın yarın vereceğim leziz salatanın yapımında kullanabilirsiniz.



Soğanları ince ince kıyın, kıymayı, ince kıyılmış dereotu ve naneyi, baharatlarını, tuzunu yoğurma kabına alıp karıştırın. Ayrı bir kapta kırık pirinçleri tuz ve sıcak su ile yıkayın. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra yoğurma kabına alıp dolma içini 5 dakika yoğurun.

Dolma içiniz biraz köfte kıvamında olmalı. Hazır olan içi kabaklara doldurup düdüklü tencereye veya çelik tencereye yerleştirin. Arzu ederseniz ağzına patates ya da domates kapatabilirsiniz.2 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.



Düdüklü tencerede pişiriyorsanız yaklaşık 15 dakika, çelik tencerede pişiriyorsanız yaklaşık 30 dakikada dolmanız pişecektir. Sıcak olarak yanında yarım yağlı yoğurtla servis edebilirsiniz.


Diyet Yemekleri

MollaCami.Com