Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İSTİHARE

İSTİHARE NAMAZI KILINIP RÜYADA GÖRÜLENE GÖRE HAREKET EDİLMELİ MİDİR?

Maneviyatından emin olunan kişiler istihare namazı kılabilirler diye biliyorum madem rüyada görülene göre hareket etmeyeceksin o zaman istihare namazı neden kıldırılsın ki?neticede niyetin hayrı mı şer mi olacağını öğrenmek için istihare kılınıyor...

İstihare namazı neticeyi gösteren bir namazdır, kaderde ne varsa zaten o olur.Mesela evleneceği kişi hayırlımı değil mi diye istihare yapan bir kişinin niyeti yanlıştır.Asıl istihare niyeti "nasibimde var mı, yok mu" şeklinde olmalıdır, tabi bu evlilik için söylenebilir, diğer mevzularda da diğer şekilde söylenebilir. :)

yenice hoşgeldin nerelerdeydin? :)
"nasibimde var mı yok mu" diye yatılırsa kırmzı görürse yok beyaz görürse var mı demek olur?

ben böyle birisini tanıyorum.istihareye yatan bir genç kız rüyasında iyi görür ve evlenir.neticede erkek boşar, başka birisiyle evlenir ve kız intihar eder. ???
rüyalara pek itimat etmemeli...



"Istihâre"de aslolan "rüyaya yatmak" değildir. Gerçi "Istihâre", yani Allah'tan "hayırlı olanı isteme" güzel ve güçlü bir sünnettir. Rasûlullah Efendimiz'in ashabına hemen her tereddütlü konuda "istihâre" tavsiye ettiği bilinmektedir. Ancak "Istihâre", kılma şekli ilmihal kitaplarında anlatılan iki rekât namazdan ve duasından ibarettir. Dua yaptıktan sonra, doğrulugu kalbine damlayan yönde hareket eder. Bir defa kılmasıyla kalbi bir yöne doğru ağırlık kazanmamışsa, bu namazı üç, beş, yedi defa tekrarlar, yine de kalbi seçim yapamıyorsa istisare de yapamıyorsa âklına uygun geleni yapar. Bu yedi defa iki rekâtı, aynı anda da kılabilir. Sünnette öğretilen "istihâre" budur. Gerçi bazı rüyalar, bazı gerçeklere işaret ederler, ancak isabetli tâbir de ayrı bir ilimdir: Kişinin kendine göre hayra dalâlet eden bir rüya, aslında şerri gösteriyor olabilir. Bu yüzden istihâreyi sünnette olduğu gibi yapmak gerekir. Fakat, istihâreden daha önemli olanın,"istişâre" yani, salih ve temiz bilirkişilere danışma olduğu da bilinmelidir. Rasûlullah efendimiz: "Istihâre yapan zarar etmez, istişâre edende pişman olmaz" (65 el-Hîndî VN/813 (H. 21532)) buyurmuşlardır.

soru soranlardan ve cevap verenlerden Allah razı olsun

[i]


yenice hoşgeldin nerelerdeydin? :)
"nasibimde var mı yok mu" diye yatılırsa kırmzı görürse yok beyaz görürse var mı demek olur?

ben böyle birisini tanıyorum.istihareye yatan bir genç kız rüyasında iyi görür ve evlenir.neticede erkek boşar, başka birisiyle evlenir ve kız intihar eder. ???
rüyalara pek itimat etmemeli...


Ooo hoş buldum janwes internetimde ve bilgisayarımda bir arıza vardı anca giderildi, yeniden burda olmak çok güzel.
İstiharede illaki renk görülecek diye bişey yoktur, herhangi bişey de görülebilir.Evet kız boşanabilir ama boşanana kadar o kişide nasibi vardır, zaten evlilik ve boşanma kaderle alakalıdır.Dedim ya istihare neticeyi gösterir, yani evlilik olayı gerçekleşecek mi, gerçekleşmiycek mi onu gösterir.Hayırlı olup olmıycağı istiharede belli olmaz. :)

ayrıca bakınız..burada detaylı var daha yoruma gerek yok ;)

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,4119.0.html


ayrıca bakınız..burada detaylı var daha yoruma gerek yok ;)

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,4119.0.html


detaylı bir şekilde anlatılmış.teşekkürler kardeşim.aklında soru işareti olanların işine yarayacaktır.
rüyanın şeytani mi yoksa rahmani mi olduğunu anlamak çok zor.İbrahim (a.s.) bile rüyasında "sözünü yerine getir" dendiğinde şeytani mi rahmani mi anlayamamış iken biz günahkar kulların gördüğü her rüyaya itimat etmemesi lazım.Ama bazı rüyaların ikaz olduğu da muhakkak...

Ben birşey sormak istiyorum. Bir konu için, yine yazmıştım, aylardır çok dua ediyorum. Ama iki kere istihareye yattım ve ikisinde de dualarımın kabul olmayacağı hissiyle uyandım. Gördüklerime çok takılmıyorum, günlük olaylar ya da uyumadan önce düşündüğüm şeyleri görüyorum genelde. Ama his önemlidir zatne diye biliyorum ve duamın aynıyla karşılık bulmayacağı hissiyle uyanıyorum.

Acaba duanın kabul olup olmayacağı hususunda istihare işaret verir mi? O zaman dua etmemizin bir anlamı kalmaz gerçi ama :-\

actıgınız konu baslıgında sıze bır kardesımız yardımcı olmus lınkten kolayca ulasabılırsınız kardesım :)

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,11665.0.html

Allah razı olsun..Biliyorum duaya yalnızca birşey talep etmek için başvurulmaz, illa ki kabul olsun duam diye bir hırsım da yok. Sadece merak ediyorum. Kafam karışık.

Allah ihlasla yapilan dualarin red etmez buna böyle inanmamiz lazim

zambak kardeşin dediklerine katılıyorum ben.bu güzel bilgiler için tşkkrlr...


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com