Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Istanbulda helal restoranlar?

Selamünaleyküm arkadaslar,

agustos ayinda bu yilki ziyaretimizi yapacaz ins. Fakat bu sefer yanimda misafirde getirecegim.

Istanbula gelmisken onlari biraz gezdirmek istiyorum. Almanyadan geldigimiz icin kismende olsa nereleri gezebilecegimizi biliyorum, fakat nerde helal restoranlar vs. bulunur bilmiyorum.

Bu konuda bilgisi olup mekanin 100% helal oldugundan emin olan arkadaslarimiz varsa lütfen mekanlarin ismini adresleri ile birlikte yazarlarsa memnun olurum. Hidiv Kasrinin helal oldugunu duymusdum ama yaniladabilirim. Bir fikri olan varmi?

Ayrica suraya mutlaka gitmelisiniz dediginiz yerler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum:)
(Alis veris yerleri , tarihi yerler vs.)

Yardimini esirgemeyen herkeze sonsuz tskler. Allah razi olsun;)

v.a.s. kardesim.

Sitede Istanbullu yok galiba...
yada Istanbulda tavsiye edilecek yer yok.

kardesım tavsıye edebılıcegım avrupa yakasında sultanahmet camının o bolgelerınde guzel yerler bulabılırsın çeşit çok çünkü helal restoranlardan kastın domuz eti sanırım =)ona bende dikkat edıyorum ama dedıgım yerlerde bulabıılırsın

umraniyede ali baba restoranlart umraniye merkezde birde titiz diye bir restoranlart ben kendim gittim ve yerinde gördüm ve izinde yemekleri orada yedim otelde kaldigim icin


kardesım tavsıye edebılıcegım avrupa yakasında sultanahmet camının o bolgelerınde guzel yerler bulabılırsın çeşit çok çünkü helal restoranlardan kastın domuz eti sanırım =)ona bende dikkat edıyorum ama dedıgım yerlerde bulabıılırsın


Bence sadece o hayvanin etini demiyor kardesimiz. Helal kesim olmasini kasdediyor sanirim.

Benim bildigimde Eyüp camiinin çok yakininda bulunan 'Köfteci Ramiz' helal..

öylemı tmam pardon :) :)

biz ,avrupadaki gibi, mekke ve medine, istanbul ve diger yerlerdede devam et hususunda hassasiyetimizi saticilara hissettirmeliyiz... mesela mekkede,eti sordugumuz zaman, siz avrupadan su kafileylemi geldiniz, size verebilecegim sadece pilav var diyorlar... zaten tavuk hic bir yerde yiyemeyiz... belkide istanbulda en uygunu bol bol balik yememiz... :)

kardesim türkiyede kendi kesimleri olan yerler ve kesen yerler var özel olarak istanbulda yerine gittim 2009 da


mesela mekkede,eti sordugumuz zaman, siz avrupadan su kafileylemi geldiniz, size verebilecegim sadece pilav var diyorlar... zaten tavuk hic bir yerde yiyemeyiz...


Bu satırları daha ayrıntılı olarak açıklayabilirmisiniz? Avrupa'dan gelmiş olmanızın etle bağlantısını tam anlayamadım. Neden sadece pilav var diyorlar? Birde neden hiç bir yerde tavuk yiyemeyiz?

Tavukların kesim ve deri yüzümü işlemleri nedeni ile mındar olma riski büyük türkiyedeki tavukların %99 unun helal olması şüphelidir. Hatta neredeyse tüm markalar dikat etmiyor.

Kuru yolma olması gerekir.

İstanbulda: dikkatli olmak köfte hiç bir yerden yememeli. etlilerde de kuzu şiş dana tarzı şeyler tercih edilebilir. Ancak heryerden almamalı. Özellikle direk turistlerin yogun oldugu yerler daha riskli.

Esnafa çalışan yerler biraz daha güvenli sayılır. Şahsen hem lezzet olarak hem helallik olarak %100 emin oldugum yerler var. ancak adres olarak tarif etmek zor.

Sultanahmette öz karadenizlileri tavsiye ederim. tramway durağından sultanahmet camisine doğru değilde iç tarafa doğru giderseniz oralarda. Bulundugu sokak üzerinde bir tane de cami bulunmakta.. kitsan, fazilet, alfa, çelik kitap evlerinin bulundugu bölgede..

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=41.00839,28.975646&spn=0.002133,0.005681&t=h&z=18

sitemizden tavsiye ettiklerini söyleyebilirsiniz ;)

Kolay gele :)

sahilde balığa talim yani :)))


Bu satırları daha ayrıntılı olarak açıklayabilirmisiniz? Avrupa'dan gelmiş olmanızın etle bağlantısını tam anlayamadım. Neden sadece pilav var diyorlar? Birde neden hiç bir yerde tavuk yiyemeyiz?

bilindigi üzere medine ve mekkedeki etlerde ithal, tavuklar hollandadan, yani onlarda ithal... avrupadan gidenlerin her halde titizligi biraz daha fazlaki, birde girdikleri restoranlara daha sik sormus olmalilarki, onlarda ögrenmisler... bizlerin gitdigi kafile yöneticileri orada canli hayvan alip kestiriyor yemek icmek ve diger hususlar dahil olarak burdan hacil adaylarini hacca götürüyor... bir pilavda et bulunmadigindan onu yiyebilecegimizi söylüyorlar...
zaten tavuk meselesini suvari kardesim izah etmis...

kardesım ıllakı sultanahmete gıtmek zorunda degılsın benım ılk orası geldı :Dama arkdaslarımızın deıdıg yerlerı bı dusun derım..balık yemek ıcınde cok guzel yerler var gercı sımdı ıstanbulda sokakta sorarsanda helal restront varmı nerde acaba dıye bole uzaylı gormus gıbı bakarlar sana :Dsende sorun yok sorun bakanlarda :) :)

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,14838.0.html

burda mehmet sevket eyginin tavsiye ettigi yerler var, umarim orallar helaldir...


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com