Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


kredi kartı kullanmak caiz mi?

arkadaşlar k. kartı kullanmak caiz mi?
taksitle aldıgımız ürünlere koyulan fark faiz mi ?
paylaşım için şimdiden teşekkürler

kendim kredi kartı kullanıyorum ama sakıncası olup olmadığı hakkında fazla bilgim yok. ama şöyle düşünüyorum; ben ve siz bakkaldan 2 ekmek alıyoruz. 50 ykr'den 2 ekmek 1 ytl ise ve ben kartla siz peşin alıyorsunuz. kartla alınan ekmeğin faizi firma ile banka arasında. siz faiz vermeden 2 ekmeğe 1 ytl ödüyorsunuz. burada sizi etkileyen bir faiz durumu olduğunu sanmıyorum. ama taksitli alış verişlerde üzerine konulan her komisyon faizdir. bunu siz ödediğiniz için ve kabullendiğinizden dolayı faizli alış veriş olur. vebal size ait olduğunu düşünüyorum.

paylaşım için teşekkürler.
kaynak olarak ve ya kesin bilgisi olan varsa cevap yazarsa çok memnun olurum.

bende kendi fikrimi söylüyorum,aslında bankalara hiç bulaşmamak en iyisi.erkan 0933 ün söylediklerine katılıyorum son bölümü hariç çünkü taksitli alışverişte karşılıklı anlaşma söz konusu,ve enflasyon olan bir ülkede nakit ile taksitlinin farklı tutulması gayet doğal.kısacası faizin adını değiştirip karpayı,veya vade farkı demekle faiz,faiz olmaktan çıkmaz diye düşünüyorum...
ancak faizdende şunu anlıyorum;aciz durumdaki insanın bu acziyetinden istifade amacıyla verdiğin bedelin fazlasını talebetmek

şahsi fikrimdir saygılar..........

paylaşım için teşekkürler

selemünaleyküm arkadaşlar. azönce okuduğum bir üst konuyu yazan (aklıkıt) arkadaşım ile görüşlerimiz aynı. bende faizdir diyorum zaten. ;)

Kart ile peşin alış veriş yapılsa da bir faiz kurumuna prim yaptırmış ve bankacılık sektörünü desteklemiş olursunuz.En iyisi şüpheye girmeden kartları kırmak, bu güne kadar nasıl kartsız yaşıyorduk? Bu günde itibaren de bunu yapabiliriz.Bu aynı neye benziyor biliyor musunuz?İçki satan bir marketten alış veriş yapmaya.

arkadaşlar peygamber efendimiz faizin her türlüsünü kaldırmıştır. şüpheli olanlara bile yaklaşmamak gerekir

tufan 7 kardeşim bilirsinki faizle yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. mesela aklıma gelen örnekleri sayayım:
hayatımızın bir parçası olmuş faiz. devlet memurları maaşını bu faizli paradan alıyor. çıkar yol yok. ya çalışacak o (faizli) maaşı alacak, veya işi bırakacak. sonuç iki yol.

ben kredi kartı caiz midir değil midir sorusunu biraz saçma buluyorum. sonuçta biz herşekilde o parayı ödüyoruz kimsenin rızkıyla oynamıyoruz hatta tam tersine bankalar bizlerin sayesinde para kazanıyo. ama ille de ben faizli para kullanmam ama kredi kartı kullanmak istiyorum diyosanız GO cardın bir kampanyası var bu aralar 200 YTL ye kadar faizsiz para çekabiliyo ya da alışveriş yapabiliyosunuz. haberiniz olsun.

kredi kartı ile yapılan alışverişin bedeli vadesinde ödendiğinde fiilen herhangi bir faiz sözkonusu olmamaktadır.
Bankayla çalışmak noktasında da benzeri değerlendirme mümkün olabilmetedir.

ancak fetva başka takva başkadır.

değerli kardeşlerim! bu mevzu yıllardır tartışıla gelen bir mesele..

yani tartışmaya açık bir mevzu...

kimisi caiz derken, kimisi haramdır demekte...

onun için; biz acizler "bence caiz,bence değil" gibi zann'na dayanan ifadelerle cevap vermemeye çalışalım inşallah...

caizmi harammı oldunu bilem ama kullanmasını bilmeyenler için en büyük düşmandır biliyosunuzdur günümüzde kaç ocak söndürdü yani iyi birşey deyil kardeşlerim dost deyil düşman :)

Lüzumsuz kredi kartina sarilmak, istahla domuz eti yemekten farksizdir..

bugün internet üzerinden alisverislerde ne yazikki visa ya da mastercard sarti konabilmekte. Kullanim kredi gayesi ile degil alisverisi yapmak gayesi iledir. Bir nevi sanal cüzdan.. Örnegin disaridaki marketten ya da bir firmadan 100 liraya alabilecegin bir ürünü net üzerinden 80 liraya alabilme firsatin var fakat birinde pesin ödeme imkanin varken nette ise sadece kredi karti isteniyorsa.......

Olaya Tv izlemek ya da internet kullanmak olarakta bakabilirsiniz.. TV izlemekte beis yoktur dendiginde herseyin izlenecegi anlamina gelmedigi gibi internet yararlidir dense bu her siteye girmenin yarar getirecegi anlamina gelmez..

Deveyi saglam kaziga baglayip sonra tevekkül etmek gerek. Kisaca mecburiyet hasil olmadan almamak en makbulüdür.. mecburiyet disina cikmamakta en hayirlisidir.


Müslüman akilli olandir, zeki olandir.. Ilim irfan sahibidir. Arife tarif gerekmez.. Tavsiye olunan hic kullanmamaktir..

selam sevgi ve dua ile


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com