Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hadis-i serifleri inkâr etmek

Hadis-i serifleri inkâr etmek

Sual:

Bazilari kesinlikle hiçbir hadisi kabul etmiyor,(yalniz Kur'an) diyor. Binlerce âlimin tasdik ederek bugüne kadar gelen hadisleri kabul etmeyen kâfir olmaz mi?

CEVAP:

Onlarin Kur'ana inaniyorum demeleri yalandir.Cünkü Kur'an-i kerimi de toplayan da,hadis-i serifleri de bildirenler Eshab-i kiramdir.Birine inanip, öteki inkâr edilmez.Resulullah efendimiz,böyle kimselerin çikacagini mucize olarak 14 asir önce bildirmistir.Bunlardan bazilari söyledir:

(Bazi kibirli kisiler çikacak,"Allah Kuranda bildirilenden baska bir seyi haram kilmadi" diyecek.Yemin ederim ki,benim de emrettigim,yasakladigim, koydugum hükümler vardir.Bunlarin sayisi Kur'andaki hükümlerden daha çoktur.) [Ebu Davud]

(Kur'andan baska delil kabul etmem diyenler çikacak.) [Ebu Davud]

(Hadisi birak,Kur'ana bak diyerek bana inanmayanlar çikacak.) [Ebu Ya'la]

(Yalniz Kur'andaki helal ve harami kabul ederim diyenler çikar.Iyi bilin, Peygamberin haram kilmasi,Allah'in haram kilmasi gibidir.) [Tirmizi, Darimi]

(Cebrail aleyhisselam,Kur'an gibi,onun açiklamasi olan sünneti de getirdi.) [Darimi]

(Bana,Kur'anin misli kadar daha hüküm verildi.) [I. Ahmed]

(Sünnetimden yüz çeviren,benden degildir.) [Müslim]

(Bana uyan Cennete girer,isyan eden Cennete giremez.) [Buhari]

(Bize yalniz Kur'andan söyle)diyen birine,Imran bin Husayn hazretleri,(Ey ahmak! Mesela Kur'an-i kerimde,namazlarin kaç rekat oldugunu bulabilir misin?)dedi.Hazret-i Ömer,farzlarin seferde kaç rekat kilinacagini Kur'anda bulamadik diyenlere,(Allahü teâlâ,bize, Resulullah efendimizi gönderdi. Kur'an-i kerimde bulamadigimizi,Ondan gördügümüz gibi yapariz.O,seferde,dört rekatli farzlari iki kilardi)buyurdu. (Mizan-ül-kübra)

Kuru necaset bulasmaz

Sual:

Cocuklarimiz bazen halimizin üstüne çis yapiyorlar.Idrarlari kuruyunca, abdest alip yas ayagimizla bu halilara bassak ayagimiza necaset bulasmis olur mu?

CEVAP:

Hayir necaset bulasmaz.Abdülgani Nablüsi hazretleri buyuruyor ki:
Elbisenin bir yerine necaset bulassa,bulasan yer unutulsa,zan edilen yer yikansa,temizlendi kabul edilir.Yas ayagi ile necis yerde yürüse,yer kuru ise,ayaklari necis olmaz.Yer yas olup ayaklari kuru ise,ayaklari islanirsa, necis olurlar. (Hadika)

Haram parayi almak

Sual:

Ben doktorum.Muayenehaneme,parasi tamamen haram olan kimseler de geliyor. Mesela hirsizlar,sirf içki satanlar,fuhusla para kazananlar geliyor. Bunlardan aldigim muayene ücretini kullanmamin bir sakincasi olur mu?

CEVAP:

Siz isinizin karsiligini aliyorsunuz.Onlarin o parayi nereden kazandiklari veya hangi paradan verdikleri bizi ilgilendirmez.Bilmemiz,sormamiz gerekmez. Yani aldiginiz ücret haram olmaz.

Turkiye Gazetesi

Selam Sevgi ve Dua ile

paylaşım için tşk. kardeşim allah (cc) razı olsun

Paylaşımınız için Teşekkürler...


paylaşım için tşk. kardeşim allah (cc) razı olsun


paylaşım için tşk. kardeşim allah (cc) razı olsun

Sadece kuran diyen insanları da ikiye ayırmamız lazım.Bir kısmı yukarıda anlatılan art niyetliler bir kısmı da uydurulan hadislere bakarak hadislerin tamamını reddedenler.Allah resulu bizim için çok güzel bir örnektir.Peygamberin sünneti kuranın hayata uygulanışıdır.İnsanlardan bir kısmı peygamber ne dediyse doğrudur deyip peygambere atfedilen hadisleri olduğu gibi kabul eder.Elbette peygamber ne dediyse doğrudur tabi ki peygamber yalan söylemez ben müslümanım diyen kişinin bundan zerre kadar kuşkusu olmaz olamaz.İnsanlardan bir kısmı da uydurulmuş hadislere bakarak hadislerin tamamını reddeder.Her iki görüş te yanlıştır.Toptan kabul veya toptan red.Doğru yol hadis denilen sözleri Allahın kitabıylakarşılaştırıp gerçeği görmek. Ölçümüz KURANdır.Samimiyetle yaklaşırsak Allah bize dini anlama konusunda yardım edecektir.FURKAN 30 PEYGAMBER DER Kİ EY RABBİM ÜMMETİM BU KURANI BÜSBÜTÜN TERKETTİLER.Selamlar sevgiler.

Rasûlullah”, yani “Allah Rasûlü” diyoruz. “Allah’tan aldığını irsal eden”…

“Allah Rasûlü’nün sünneti” ise ancak “Allah sünneti” olur!

Allah sünnetininin ne oldugunu açıklayan Kur’an’daki hüküm ise şudur:

“Ve len tecide lisünnetallahi tebdilâ —Allah sünnetinde asla değişiklik olmaz” ayetidir…

İşte o “değişmeyen sünnet”, Rasûlullah’ın da gerçek sünnetidir....”


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com