Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


kabir azabı

kabir azabı var mıdır ?

ayrıca imam gazaLi nin öLüm ve ötesi (ya da sonrası) okumanız faydaLı oLacaktır...

İslâm’a göre dünya hayatının sonu, âhiret hayatının başlangıcı olan ölüm, pek büyük ve çok mühim bir hâdisedir. Hadîs-i şerifte buyurulduğu gibi “Kabir, âhiret yolcusunun konakladığı ilk duraktır. İşte kim onun azabından kurtulursa, artık ötesi ondan kolaydır. Eğer ondan selâmete eremezse, ötesi ondan da çetindir.”(1)

Sinesinde mü’mini-münkiri, müşriki-münafığı, iyiyi-kötüyü ayırt etmeden barındıran kabir, salih Müslümanlar için cennet bahçelerinden bir bahçe, münkir ve münafıklar ile günahkârlar için de şiddetli ve dehşetli bir çukurdur. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v.), “Birbirinizi gömmemeniz endişesi olmasaydı, kabir azabı çekenlerin feryatlarını size duyurması için Allâh’a dua edecektim”(2) buyurmuşlardır.

DİPNOTLAR
(1) Feyzu’l-Kadîr, 2, 379; Tirmizî, Sünen, Zühd, 32.
(2) Hâfız el-Münzirî, et-Terğîb ve’t-Terhîb, 4, 361.

Halis ECE, İslâm’da türbe/kabir ziyareti ve tevessül, Tık>>

teşekkür ederim

gitmedik ki görelim . bunlarla uğraşmayı bırak da imtihanı geçmeye çalış kardeşim burasi imtihan yeri...

Ahirete de gitmedik ama inanmayan Müslüman olamaz. Demek ki esas alınan "gitmek" değil. Naklî ilimler dediğimiz birşey var. Yazdıklarımız "laf" olsun türünden şeyler olmasın. Lütfen!

Bilvesile selamlar...

dostum anla işte canım ...sende haklısın...

birşeylere cevap beklemek ya da merak etmek için o şeyi yaşamak gerekmez illaki. ben sadece biraz olsun bilgi istedim ve cevabımı da yeteri kadar aldım benim imtihanı geçme çabam ancak beni ilgilendirir.


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com