Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


biktim su vesvesseden

selamun aleykum vesvesseden kurtulamiyorum
insallah dua edin ben ne yapmam lazim simdi

ve selamun aleykum

hoca naptın oyle zor anladım meramını be yaw...Normal şekliyle taharetini al sonra çamaşırına az bi su serpiştir çok değil ,aklına vesvese geldimi serpişrirdiğin suyu akılına getirirsin belki bi çare olur senin için

Değerli kardeşim,

Vesvese denen illete bende kendimi bir zamanlar kaptırmış idim. Bu bir nevi hastalık sayılabilecek türden birşeydir.

Şeytanın vesvese vermekte üzerine yoktur.
Tabii ibadetü taatlarımızda vesvese ile peşimizi bırakmaz.
Namaz kılınır "Acaba oldu mu?"
Abdest alınır, "Acaba yıkamadığım yer var mı?"
Gusül abdesti buna kezâ.
Veya buna benzer şeyler...

Tabii ameli iyi yapmak için titizlik göstermek ile, vesveseyi karıştırmamak lazım.
Bazı insanlar ise bu şekil vesvese kendilerine geldiğinde, kendisinin "Takva" üzere olduğunu sanır ve sebebi buna bağlar. Halbuki vesvese hastalık sayılabilecek birşeydir. İbadeti insana külfet gibi gösterir. Bundan kurtulmak gerekir. Bu ise, Fıkhi ve diğer dini ilimleri tam olarak öğrenmekle yakından alakalıdır. Eğer vesveseniz varsa, bunun takvadan ileri geldiği zan etmek yerine, dini statüde ki yerini evvela bir araştırmak gerekir.

Gusül hususunda vesvese, seneler evvel bende de vardı ve hamdolsun bazı şeyleri öğrendikçe yersiz olduğunu anladık. Bendeki vesvese öyle böyle değildi... Sıkıntı tüm benliğimi sarmıştı. Halbuki öğrenilenler ile bunun ne kadar yersiz olduğunu idrak edebildik.

Son devrin İslam âlimlerinden biri, bir talebesinin bu sıkıntısına karşılık, "Evladım yıka geç, yıka geç" buyurmuşlardır.

Görülen kadarıyla tüm herşeyi yapmışsınız. Bundan ötesi emin olun vesveseden başkası değildir. Eğer taviz verirseniz, verdikçe daha fazla o sele kapılırsınız. Korkmayın! O şekil alıp kılın. Armudun sapı, üzümün çöpü muhabbetine dalarsanız hep şüphe vâki olur.

Vesveseyi yenmenin yolu, ona kıymet vermemektir.

Şeytan insanı ibadetten uzaklaştırmak için, dübürüne üfürür. İnsan da "yellendim ve abdetim bozuldu" deyip, abdestini tekrar almaya çalışır. Oysa abdesti bozulmamıştır. Sizinki de bundan farklı değildir.

Selamlar...

Eline Diline Saglik
selamun aleykum. .

Ve aleykümselam...

İlave olarak;


İnsan kalben ve fikren hakaik-i İlâhiyeye bakıp düşündüğü zaman, bilhassa namaz ve ibadet esnasında, gerek şeytan tarafından, gerek nefsi tarafından pek fena, pis ve çirkin vesveseler, hatıralar, sinekler gibi kalbe, akla hücum ederler. Bu gibi hevâî, vehmî ve çirkin şeylerin def’iyle uğraşan adam, o vesveselere mağlûp olur. Ancak onları mağlûp edip kaçırmak çaresi, müdafaayı terk edip onlarla uğraşmamaktır. Evet, arılarla uğraşıldıkça onlar hücumlarını arttırırlar. Onlara karışılmadığı takdirde, insanı terkeder, giderler.

Alıntıdır.........

allah razi olsun

Kurban bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Allah ilminizi artırsın inşaallah.

kardeşim vesvese için sık sık felak ve nas surelerini oku


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com