Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yasin suresi ile ilgili bir sorum var

selamün aleyküm
bir arkadaşım Yasin suresinin Kuran-ı Kerimdeçok önemli bir sure olduğunu herkesçe de okunduğunu ancak mealini okuduğu zaman neden ölülerin arkasından okunduğuna bi anlam veremediğini söyledi.aynı şekilde fatiha suresinin de ölenlerin arkasından okunma nedeninin ne olduğunu merak ediyor. açıkçası bu benim merak ettiğim bişey değil irdeleyip durmayı da doğru bulmuyorum ona da bunu açıklamaya çalıştım sonuçta din büyükleri okunmasını söylüyorsa bitmiştir. sizden yalnızca arkadaşımı ikna amaçlı bi cevap istiyorum çünkü sorduğu yerde yaklaşık 15 kişiydik malesef bi çok arkadaşım aynı şekilde sorudan etkilendi. şimdiden teşekkürler...

:-X :-X :-X

çok sağolun kardeşim Allah razı olsun çok güzel açıklamışsınız. rakadaşlarıma yazdıklarınızı aktarıcam. Allah'a emanet olun

Kadiri kardeşimin yazdığına ilave olarak Fazilet Takvimi'nden aldığım yazıyı soruya cevap niteliğinde paylaşmak istiyorum.

Hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur:

"Her şeyin bir kalbi vardır, Kur’an-ı Kerim’in kalbi de Yasin’dir. Her kim Yasin suresini okursa Allahü Teala onun bu okumasına, Kur’an’ı on kere okumuş gibi sevap yazar."

Ölülerinize Yasin suresini okuyunuz.

Allah’ın rızasını ve ahiret yurdunu umarakonu okuyan muhakkak mağfiret edilir.

Kim Allahü Teala’nın rızasını umarak geceleyin okursa, o gecede günahları bağışlanıp mağfiret olunur.
Kim gündüzün başlangıcında okursa, ihtiyaçları giderilir.
Sabaha çıkınca okursa akşama kadar o gün kendisine kolaylık verilir.
Gecenin başında okursa, sabaha kadar o gece kendisine kolaylık ihsan olunur.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular ki: Yasin Suresi’ni çok okuyunuz. Çünkü onda birçok hususiyet vardır.”Bu hadis-i şerifin şerhinde şöyle denildi:

Muhakkak aç kimse huzur-ı kalble okursa Allah-ü Teala onu fazlasıyla doyurur.
Korkan kimse okursa Allahü Teala ondan hüzün ve korkuyu giderir.
Eğer borçlu bir kimse okursa borcundan kurtulur.
İhtiyaç sahibi okursa Allahü Teala onun ihtiyacını giderir.
Kim ki sabah okursa akşama kadar Allah’ın koruması altında olur.
Hangi beldede okunur veya tefsir edilirse Allahü Teala o beldeden belayı, susuzluğu, veba ve bunlardan meydana gelen hastalıkları kaldırır.
Kim akşam okursa sabaha kadar Allah’ın koruması altında olur.
Ölen kimsenin üzerine okunursa, ehl-i azaptan ise azabı hafifletilir. Ehl-i azaptan değilse rahatı ziyadeleşir. Çünkü kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçe veya cehennem çukurlarından bir çukurdur.

(Fazilet Takvimi, 22 Mart 2008)

sağolun Alllah razı olsun.

Kitabımız bir bütün her harfi değerli her harfi anlamlı,ama kitabımızı anlamak ne dediğini bilmek çok önemli..ölülerin arkasından neden Kur'an okunur sorusu gayet akla gelir bir soru,çünkü kitabımız bize aihret hayatımız için bir yol gösterici bir kurtuluş.eğer öte dünyaya göç ettiyse insan zaten çok geç.bu anlamda böyle bir soru normal diye düşünüyorum.kardeşlerimiz sorunun cevabını vermişler sağolsunlar..tekrar söylemekte fayda var; Yüce Kitabımızı şimdi,yaşarken anlayalım gçe kalırsak pişmanlık pek fayda etmiycek sanırım...saygılar........


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com