Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


bosanmış mıyım

iyi günler. hocam ben hanefiyim ailemden habersiz nikah kıydım 2 bayan 1 erkek sahit eşliğinde. psikolojim iyi değildi eşime beni bosamazsa intihar edeceğimi söyledim bunun üzerine bana seni bosadım boşol sözünü 3 kere tekrarladı ve bu zamanda adetli idim. daha sonra tekrar döndüm kendisine birliktelik yasadık 5-6 ay sonra beni tekrar bosadım boşol diyerek bosadı tekrar döndüm kendisine birliktelik yasadık yine 5-6 ay sonra adetli iken yine bana üç kere seni bosadım bosol dedi. biz bu durumda evli miyiz.

Çocuk oyuncağı olmuş. Bu mesele böyle forumlarda çözülecek bir mesele değil. Acizane fikrim boşanmış olduğunuz yönünde, ama siz yine de bu işi ehlinden sorup ona göre amel ediniz.

tabiki boşanmışsınız..

tabiki boşanmışsınız..


peygamber efendimiz 3 şeyin şakasının dahi olmayacağını bildirmiştir.
bunlardan biriside talak yani boşamaktır.
adetli adetsiz kasıtlı kasıtsız ciddi şaka gibi durumlar geçerli olmayıp direk boşol sözüyle birlikte bunu ima eden söz ve davranışlar da boşamayı gerçekleştirmektedir.
tekrar geri dönmek için ise hanımın bir başka erkekle nikahlanıp 2. eşi öldüğünde veya kendi isteğiyle boşadığındA iddet müddeti bittikten sonra gerçekleşebilmektedir.
bilginize...


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com