Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Namaz vakitleri ve Ramazan

Selamun Aleyküm dostlar,uzun zamandır forumu takip etmekte fakat yazmamaktaydım,daha doğrusu üye değildim, aydınlatıcı bilgileriniz için hepinizden Allah razı olsun,ben namazlarımı burdaki vakitlere göre kılıyorum,merak ettiğim şey ise şu Mübarek Ramazanda iftar saati ile birlikte hepimiz oruçlarımızı açıyoruz Allah kabul etsin,fakat ezan diyanet takvimine göre okunuyor burda 2-3 dakikalık bi fark var burdaki hüküm nedir ezan okunduktan sonra beklenip burdaki ezan saatine göremi açılmalı Oruçlar.Şimdiden teşekkür ederim Allah razı olsun.

Ve aleyküm selam kardeşim,

sitemizdeki namaz vakitleri FAZİLET TAKVİMİ'ne göre yayınlanmaktadır. Diyanet takvimine göre arasında dakika farkları doğabilmekte. Bu konu ile alakalı forum sayfamızda uzun yazılar yer almakta

Namaz Vakitleri

Yukarıdaki linkte görebilirsiniz.

Özetle asırlardır devam eden bir namaz vakti hesaplama formulü ve geleneği bulunmakta. Osmanlı döneminde uygulanmış bir formul ve yöntem var. diyanet takvimi 1983 yılında ne yazık ki bu asırlarca devam eden yol ve yordamdan vazgeçip yeni bir hesaplama yöntemi seçti. ve farkta buradan doğdu.

Tavsiyemiz sitemizdeki namaz vakitlerine uyup ona göre hareket etmenizdir. VAKİT namazın farzlarından vakti girmeden kılınan namaz kabul olmaz. Ya da vakit girdi deyip iftar açarsanız orucunuz bozulur. Ya da daha vakit var deyip sabah yeme içemeye devam ederseniz orucunuz olmaz. ve akşama kadar boşu boşuna AÇ beklemiş olursunuz.

Diyanet bu konuda çok büyük bir webal altındadır.

haklısınız hocam haizayı camiye girdirenden ne beklenir


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com