Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 sonuçtan 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree5Likes

Konu: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

  1. #1
    Üyemiz Okur HalidBinVelid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    30
    Rep Gücü
    2

    Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

      
    Selamun aleyküm abilerim kardeşlerim Kuran-ı Kerimi makamlı okumak için güzel bir makamı çok dinlemek gerekiyor sanırsam mesela bir aşırı sürekli dinlesem o aşırı makamlı okurum ama yüzünden herhangi bi süreden bir yerden okuyabilirmiyim yada makam dersi almammı gerekiyor yardımcı olurmusunuz ?
    Şefaat Eyle Kemter Kulunaa ..

  2. #2
    Aktif Üye Kasirga KÂŞİF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    4,384
    Blog Entries
    249
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Alıntı HalidBinVelid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamun aleyküm abilerim kardeşlerim Kuran-ı Kerimi makamlı okumak için güzel bir makamı çok dinlemek gerekiyor sanırsam mesela bir aşırı sürekli dinlesem o aşırı makamlı okurum ama yüzünden herhangi bi süreden bir yerden okuyabilirmiyim yada makam dersi almammı gerekiyor yardımcı olurmusunuz ?
    Ve Aleyküm Selam..

    İyi bir kulağınız var ise diğer okuyuşları taklid edebilirsiniz, lakin
    birebir makam dersi almanızda elbette yarar vardır.
    _G_ bunu beğendi.
    Kulluğun en güzeli;

    kulun Allahü teâlânın verdiği nimetler karşısında,

    şükürden âciz olduğunu bilmesidir.

    Abdullah Harrâz "Rahmetullahi Aleyh


  3. #3
    Üyemiz Okur HalidBinVelid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    30
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Alıntı KÂŞİF Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve Aleyküm Selam..

    İyi bir kulağınız var ise diğer okuyuşları taklid edebilirsiniz, lakin
    birebir makam dersi almanızda elbette yarar vardır.
    ALLAH Razı olsun sağolasın..
    KÂŞİF bunu beğendi.
    Şefaat Eyle Kemter Kulunaa ..

  4. #4
    Aktif Üye Kasirga KÂŞİF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    4,384
    Blog Entries
    249
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Alıntı HalidBinVelid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ALLAH Razı olsun sağolasın..
    Aminn.... Cümlemizden..

    Rabbim sizin gayretinizi ve şevkinizi ziyadeleştirsin inşaallah..
    Kulluğun en güzeli;

    kulun Allahü teâlânın verdiği nimetler karşısında,

    şükürden âciz olduğunu bilmesidir.

    Abdullah Harrâz "Rahmetullahi Aleyh


  5. #5
    _G_
    _G_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Aktif Üye Girişken
    Üyelik Tarihi
    Jul 2009
    Mesajlar
    838
    Rep Gücü
    9

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Alıntı KÂŞİF Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve Aleyküm Selam..

    İyi bir kulağınız var ise diğer okuyuşları taklid edebilirsiniz, lakin
    birebir makam dersi almanızda elbette yarar vardır.
    Bu dogru, bende duyarak taklit ede ede ögrendim. Sonra sonra kendim degisklik makamlarla okumaya alistim.
    KÂŞİF bunu beğendi.

  6. #6
    Üyemiz Okur HalidBinVelid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    30
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Biri yardım etsin ya nolur , şu dünyaca ünlü imamları bizim hocalarımız Ali TEL,Bünyamin Topluçuoğlu Vb. dinledikçe Kuran-ı Kerimi okumak için içim içime sığmıyor ama makam yapamıyorum deli olucam ya.
    Şefaat Eyle Kemter Kulunaa ..

  7. #7
    1071 ile vurduk mas Girişken Piri Reis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    877
    Blog Entries
    1
    Rep Gücü
    26

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    İmkanı olmayanlar tabi dinleyerek öğrenmeye çalışabilir.. Fakat doğru olan bunun dersini almaktır.

    "Tecvid" dediğimiz birşey var. Ve tecvid taklit ederek dosdoğru yapılamaz. Kuralları vardır. Fakat çok iyi kulağı olanlar farkına varmadan tecvidli okumaya başlar. bir cocugun anne-babasının dilini gramer bilmeden konuşması gibi..

    Tecvid öğrenmek için bir çok yer var zaten. Bulundugunuz bölgeden de size tecvid öğretebilecek bir çok kişiye ulaşabilirsiniz.

    bir de "talim" dersleri vardır. Bu da harflerin mahreçlerinin çıkartılması ile alakalı çalışmalardır. Harfi doğru yerden çıkartabilmekte gerekir.

    eğitimini almadan makam yapacağım diye uğraşmanız benim düşüncem ehliyetsiz araba ile trafiğe çıkmak gibidir. dikkatli olmakta fayda var
    Aciz bir kul

  8. #8
    Üyemiz Okur HalidBinVelid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    30
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Alıntı Aciz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İmkanı olmayanlar tabi dinleyerek öğrenmeye çalışabilir.. Fakat doğru olan bunun dersini almaktır.

    "Tecvid" dediğimiz birşey var. Ve tecvid taklit ederek dosdoğru yapılamaz. Kuralları vardır. Fakat çok iyi kulağı olanlar farkına varmadan tecvidli okumaya başlar. bir cocugun anne-babasının dilini gramer bilmeden konuşması gibi..

    Tecvid öğrenmek için bir çok yer var zaten. Bulundugunuz bölgeden de size tecvid öğretebilecek bir çok kişiye ulaşabilirsiniz.

    bir de "talim" dersleri vardır. Bu da harflerin mahreçlerinin çıkartılması ile alakalı çalışmalardır. Harfi doğru yerden çıkartabilmekte gerekir.

    eğitimini almadan makam yapacağım diye uğraşmanız benim düşüncem ehliyetsiz araba ile trafiğe çıkmak gibidir. dikkatli olmakta fayda var

    Tevcid'i tam olarak profesyonel bir şekilde bilmesemde İhfa,İdgam Meal Gunne&Bila Gunne , Izhar , Ihfa-ı Şevevi , İdgamı Mütecaniseyn , Meddi Muttasıl&Munfasıl , Harfi Musakkal & Muhaffef Vb .gibi tecvid biliyorum ayrıca İmam hatip 2 sınıf öğrencisiyim hocamız Kuran-ı Kerimi çok iyi biliyor küçükken yediği bir fırçayla oturmuş Kuran okumaya koyulmuş okadar çok iyi biliyorki 1 günde rahat 1 hatim hatta çok zorlarsa 2 hatim yapabiliyor ama yapmıyor Peygamberimiz(s.a.v) hadisinden dolayı Yani hocamız tecvidide mahreçide çok iyi öğretiyor dersimize onun girdiğinden beri Kuran-ı Kerim mahreç ve tecvidim ciddi derece ilerleri eskiden uzatma hatası çok yapardım şimdi Allaha şükür çok azaldı okul mescidinde bir abimiz var Cuma günü Aşr-ı Şerif okuyor onu dinleye dinleye makamını kaptım ama hocama okurken atıyorum derste hergangi bir sayfayı nası bir makama uyarlı okuyabilirim talim dersi alma şansım pek yok.
    Şefaat Eyle Kemter Kulunaa ..

  9. #9
    1071 ile vurduk mas Girişken Piri Reis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    877
    Blog Entries
    1
    Rep Gücü
    26

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    bol bol kuranı kerim okuyacaksın. Önce okuma düzeyini belirli bir standarta getireceksin. Bunun için bol bol kuranı kerim hatmi yapacaksın

    daha sonra makam için çalışmalara başla. acele etmemek lazım. yavaş ve emin adımlarla

    hiç birşey imkansız değil
    Aciz bir kul

  10. #10
    Üyemiz Okur HalidBinVelid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    30
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Alıntı Aciz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bol bol kuranı kerim okuyacaksın. Önce okuma düzeyini belirli bir standarta getireceksin. Bunun için bol bol kuranı kerim hatmi yapacaksın

    daha sonra makam için çalışmalara başla. acele etmemek lazım. yavaş ve emin adımlarla

    hiç birşey imkansız değil
    ALLAH razı olsun..
    Şefaat Eyle Kemter Kulunaa ..

  11. #11
    Üyemiz Okur HalidBinVelid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    30
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Yanlız benim anlamadığım şey benim sınıfımdaki arkadaşlar belki hayatı boyunca 2 hatim bile yapmamamıştır ama çok güzel okuyor makamlı.
    Şefaat Eyle Kemter Kulunaa ..

  12. #12
    Aktif Üye Kasirga KÂŞİF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    4,384
    Blog Entries
    249
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Alıntı HalidBinVelid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlız benim anlamadığım şey benim sınıfımdaki arkadaşlar belki hayatı boyunca 2 hatim bile yapmamamıştır ama çok güzel okuyor makamlı.
    Makam yapmak kabiliyet ve iyi kulak olmasındandır onlar yüzden yapıyorlardır.

    Hocamızın dediği gibi bol bol oku ve ders alma imkanın yoksa mp3 le makamları heryerde her an dinliyebilirsin. ne kadar çok dinleyip tekrar edersen, makamı yaparsın ve hocanıza dinlettir ki yol göstersin.
    Okumaya başlarkende dualarla başla, okuduğunun manasınada bak ki, mucizevi güzelliği farkedince bu okumana da yansır.
    Halid kardeşim öğrenmek için sabırsızlanmanı anlıyorum lakin bir anda olmaz sabır ve emek ister,
    sende bilirsin ki, zahmet olmadan rahmet olmaz değil mi
    Piri Reis bunu beğendi.
    Kulluğun en güzeli;

    kulun Allahü teâlânın verdiği nimetler karşısında,

    şükürden âciz olduğunu bilmesidir.

    Abdullah Harrâz "Rahmetullahi Aleyh


  13. #13
    Üyemiz Okur HalidBinVelid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    30
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Alıntı KÂŞİF Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Makam yapmak kabiliyet ve iyi kulak olmasındandır onlar yüzden yapıyorlardır.

    Hocamızın dediği gibi bol bol oku ve ders alma imkanın yoksa mp3 le makamları heryerde her an dinliyebilirsin. ne kadar çok dinleyip tekrar edersen, makamı yaparsın ve hocanıza dinlettir ki yol göstersin.
    Okumaya başlarkende dualarla başla, okuduğunun manasınada bak ki, mucizevi güzelliği farkedince bu okumana da yansır.
    Halid kardeşim öğrenmek için sabırsızlanmanı anlıyorum lakin bir anda olmaz sabır ve emek ister,
    sende bilirsin ki, zahmet olmadan rahmet olmaz değil mi
    ALLAH razı olsun beni anlıyorsun
    KÂŞİF bunu beğendi.
    Şefaat Eyle Kemter Kulunaa ..

  14. #14
    1071 ile vurduk mas Girişken Piri Reis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    877
    Blog Entries
    1
    Rep Gücü
    26

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Alıntı HalidBinVelid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlız benim anlamadığım şey benim sınıfımdaki arkadaşlar belki hayatı boyunca 2 hatim bile yapmamamıştır ama çok güzel okuyor makamlı.
    herkesin anlama ve kavrama kaabiliyetleri farklı olabilir. resim yeteneği, ses yeteneği, matematik yeneği, ezber yeteneği bunların her biri bir gerçek

    biri çok güzel makam yapar ama ezber sıfırdır hafız olamaz..

    birinin sesi çok müsait değildir ama cok zekidir bütün kuranı kerimi kısa süre zarfında ezberleyivermiştir..

    Yılmamak gerekiyor

    sabır sabır sabır

    bir de unutmamak lazım, kolay elde edilen hiç bir nimetin kıymeti cok iyi bilinmez. Verilen mücadele o nimete daha sıkı sarılmanıza ve sahip çıkmanıza vesile olacaktır
    Aciz bir kul

  15. #15
    Üyemiz Okur HalidBinVelid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jul 2012
    Mesajlar
    30
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Kuran-ı Kerim'i Makamlı Okumak !

    Anladım bir sorum daha var bazı hocaların makamını çok rahat almış bulunuyorum Örn: Bünyamin topçuoğlu bu hocamızı dinleye dinleye okuduğu yeri hemen hemen onu gibi okuyorum. Ama mesela Ali Tel hocamız çok güzel okuyor malum dünya birincisi onu dinlesemde olmuyor .. Acaba kolay gelenlemi uğraşayım yoksa diğeri güzel geldiği için onamı yoğunlaşıyım .. ?
    Şefaat Eyle Kemter Kulunaa ..

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. Kur'an-ı Kerim'i güzel okumak için yarıştılar
    Konuyu Açan: KÂŞİF, Forum: Yerel Haberler.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 06-06-2012, 11:29
  2. Kur'ân-ı Kerîm'i Öğrenip Okumak ve Dinlemek Görevleri
    Konuyu Açan: vahit koç, Forum: Hayatın İçinden İslam.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 11-05-2010, 12:43
  3. Kur'ân-ı Kerîm'i Tefekkürle Okumak
    Konuyu Açan: Sadık, Forum: Kur'ân-ı Kerîm ve Tefsir.
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj : 10-01-2010, 09:25
  4. Kuran-ı Kerim dinlemek ve mealini okumak için..
    Konuyu Açan: deli_prof, Forum: Site Tanıtımları.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 20-08-2008, 04:07

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •