Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


mirastan esit almak istiyorum boyle bisey olabilir mi?

dun evde miras hakkinda konusma vardi.. ablam evlendi cok gusel bi isi mal durumu iyi....diger iki erkek kardesim var... biri okulunu bitirmis iyi maasi iyi son model bmw si var... kucuk kardesimin durumu daha iyi olacak insallah hem tip okuyo hem medical biyoloji...ama bu aile gel gelelim benim hayatimi maaf etti... beni cok ufak yaslarda turkiyede biraktilar... ve daha sonrada yurt disina alarak cok kotu davranislara marus kalarak .. beyin hastalgina yakalandim... yani kisaca hayatimi maaf ettiler...dedemden kalan mali mulku halam almadi almasken kendi haklarini bana vermesini tembih etti...amcam cocuklari olmadigi icin istemedi...ama ben hayatimi maaf ettikleri icin esit almak istiyorum mumkun mu islama gore... ?

Şimdi anlamadım. Anne-babadan kalandan mı dedenden kalandan mı?
İslam'a göre miras hukuku belli.
Ama ailen medeni hukuka göre dağıtacaksa zaten eşit almayacak mısın?

teredut ettim esit almaktan oyusden sorim dedim istersem esitin faslasini bile alirim yani... babam ablama hic vermek istemiyor mesala... ama bana vicdan yapiyor yine... maaf ettiler ya biseyleri...

Karar senin birşey diyemem. Ama dediğim gibi, İslam'da miras hukuku bellidir.

islama göre yapmak için önce o ailenin islamı dört dörtlük yaşaması lazım.. kadına 1 erkeğe 2 verirken, erkeğin kızkardeşini gözetip sahip çıkacağı da düşünülmüş.. peki bugün kim kime sahip çıkıyor?


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com