Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ayrıldığım iş yerimle irtibat kurmam?

Başka bir konuda da bunu belirtmiştim.

Geçen sene ayrıldım iş yerimden. Namaz oruç ve inanç( işlerine geldikleri zaman hariç) olmaması dolayısıyla ve yanımda bir sakallının arkasından aşağılaması ( ki suç sakallı abi de ama sakalına niye laf ediyor ki?) son nokta oldu ayrılmak istediğimi belirttim. Ve tüm gerekçeleri sundum şöyle şöylesiniz dedim güzel güzel konuştum yani. Ama işten ayrıldıktan sonra da muhatap oldum kalan paramı almak için. Gayet iyi karşıladılar her zmanki gibi yani.

Demem o ki ; benim onlarla tekrar irtibat kurmak istemem, kendi yaptığım tasarımları onlara satmak istemem yinede onlarla çalışmak anlamına geliyor. Ya da onlardan ürün almam mesela. Aynı şey olur değil mi? Yapmalı mıyım yapmamalımıyım acaba? O zaman bir anlamı kalır mı ki ayrılmamın? Bir nevi cevaplamış oldum kendimce ama bir de sizin görüşlerinizi almak isterim.

para alıp verdiğiniz her iş onlarla çalışmadır!

bence olması gereken o insanlara İslamı yaşayarak güzel örnek olmak..

ve falancaya bak ne güzel bir insan onu güzel yapanda dini dedirtmek ...!

uygun dille uyarıp işlerinize devam etseydiniz...

üç-beş seneye çalışacak yer bulamayabilirsiniz bunu rızık korkusundan falan demiyorum zira kıyamet yaklaştı...

yaşadıklarımız çok normal...

Efendimizin bir hadisi var, insanlar ahir zamanda dinlerini yaşamak için dağ başına çıkacaklar , diyor...!

Ben uyardım zaten ve ahiretten söz ettim müdür (masalarımız karşılıklı) kafasını salladı yüzünde gülümse he he gibisinden. Yani düşüncelermde haklı olduğumu anladım. Bana dedi ki sen şuan daha yolun başındasın yani çok gençsin böyle düşünmen normal bi 40lı yaşlara gel o zaman anlarsın. Niye ben şuan düşünemiyor muyum? Allah akıl-irade vermiş doğruyu anlayamıyor muyum? hem garanti mi ki 40lı yaşlara gelmem? dedim. Siz bu kadar çok çalışıyorsunuz belki yarın sabah işinize gelirken ölüceksiniz ama ahiret için birşeyler yapmadınız. Sanıyor musunuzki öleceğiz ve bitecek geniş geniş konuştum böyle. Ne yazıkki ahiret inancı yok işte.

Hatta bir tasarımımız vardı teorem var ya insanın maymundan geldiği. Bu ne dedim? İnsanların maymundan geldiğini mi düşünüyorsunuz? İlk insan Hz.Adem. Niye buna inananlar var dedi. Sanırım onlarda buna inananlar arasındaydı.


Müdür ve şef ile aramız çok iyiydi onlardan sonra direk ben geliyordum zaten. İş yerini bana bırakıp gönül rahatlığı ile gidebiliyorlardı ben yönetiyordum her işi. Ama namaz kılamıyorsam ben orda? Elbetteki çıkacaktım. Akşam evde kılarsın dedi kaza yaparsın. İyi de ben zaten eve çok yorgun gidiyorum 5 vakit her gün herrgün nasıl kılabilirim? Hem kazanın da şartları var bu kaza olmaz!lükse giriyor dedim. Neyse ya ben çok şey dedim.

Ben en iyisi yine kendi bildiğimi yapim. Haklısnız her türlü çalışmış oluyorum. O yüzden tekrar bir irtabat kurmak olmaz. Olmamalı...

Teşekkür ederim konuya duyarlılığınızdan ötürü.


(Dipnot:Evde yaptığım tasarımları onlara satmam fikri onlardan çıkmıştı.)

Bu konu hakkinda bende sahsim adina sunlari söylemek istiyorum:

Su devirde kim 100% Islam kurallari çerçevesinde bir iste çalisiyor? Bu durumda hepside haram isliyor. Hele yurt disinda yasayanlar. Adamin patronu ya gayr-i müslim ya da ateist. Hangisi daha kötü? Günahkar bir müslümanmi, inançsiz bir ateistmi?

Örnegin bir evde yasiyorsunuz. Kiradamisiniz, satilik bir ev/dairemi? Eger kira ödüyorsaniz, ev sahibiniz o parayi nereye harciyor? Islama aykiri davranislari yokmu hiç? Eger satin ev ise, kime ödediniz o parayi? Parayi alan adam ne yapti o parayla? Zekatini ödedimi? Vs.. vs.. Bu liste uzayip gider.

Diyecegim su: bunlari özel hayatinizi irdelemek için yazmadim, sadece bir örnek. Ama evde çalisiyor ve artik namazinizi kilabiliyorsaniz, sizin dininizi yasamaniza bir mani yoktur demektir. Onlarida uyarmissiniz zaten.
Ayrilmissiniz namaz için tamam. Ama onlarla hiç is yapilmaz diye bisey olacagini sanmiyorum? Sizin yasantiniza bir manileri yok artik. Ve siz onlara ne kadar müdahale edebilirsiniz?


Tabi bunlar benim sahsi düsüncem. Ama yanlisim yoksa Peygamber efendimiz ve ashabindan ticaret ile mesgul olanlar vardi. Bunlar hep müslümanlarla ticaret yapmadilarki ;)

Acizane bende fikirlerimi paylasmak istiyorum.
Sizin oradan ayrilmaniz için en büyük ve önemli sebeb namaz kilamamak olmus. Ama evinizde isinizi yapip onlara satmaniz durumunda namaz kilamamak gibi bir sorununuz kalmiyor.
Evinizde hem çalisabilir hemde namazlarinizi kilabilirsiniz. Onlara tasarimlarinizi satarak rizkinizi da kazanmis olursunuz. Onlara satmasaniz bile _G_ kardesimin de dedigi gibi satacaginiz baska kisinin ne kadar dini bütün bir insan olacagini nerden bilebilirsiniz? Yani beraber çalismanizda hiç bir engel göremedim sahsen..

namaz kılamadığınızı başta söyleseydiniz yorumum farklı olurdu...

haklısın cepni belirtmemişim en önemli meseleyi.

Konuya duyarlılığınız için tek tek teşekkür ederim cepni, omur, _G_.
Görüşlerinizi dikkate alacağım ALLAH RAZI OLSUN...


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com