Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree7Likes

Konu: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

  1. #1
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Apr 2012
    Mesajlar
    105
    Rep Gücü
    4

    Kadın dini nikah kıyabilir mi?

      
    daha önce soruldu mu bilmiyorum kadın dini nikah kıyabilirmi?
    Konu Suvari tarafından (13-04-2012 Saat 16:36 ) değiştirilmiştir.

    Aşk nasip işidir,hesap işi değil.
    Aşk adayıştır,arayış değil.
    Sen adanmışsan ve yanmışsan bu uğurda
    Aşk seni bulmaya gelir....mevlana

  2. #2
    Üyemiz Okur ogzhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    88
    Rep Gücü
    3

    Cevap: nikah

    es selamu aleykum.. benım bıldıgım kadarıyla '' kıyamaz ''.. kadın cenaze namazı kılamaz.. kadın ımamlık yapamaz.. ve nıkahta kıyamaz dıye bılıyorum.. daha genıs bılgı almalısınız bu konuda fıkıh kıtaplarına basvurmanız daha saglıklı olacaktır aldıgınız netıce acısından.. es selamu aleykum..
    '' Aranızda selamlaşmayı yayın '' ( hadisi şerif )

  3. #3
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Apr 2012
    Mesajlar
    105
    Rep Gücü
    4

    Cevap: nikah

    ve aleyküm selam kardeşim biraz araştırma yaptım lakin tatmin olamadım kadının nıkah kıyması kadının kurban kemesi gibidir dedi bir hoca efendi şahitlik konusunda sıkıntı varmış iki kadın bir erkeğe denkmiş ben cevap verdiğin için teşekkür ederim tavsiyene uyup daha derin araştırıcam aeo.

    Aşk nasip işidir,hesap işi değil.
    Aşk adayıştır,arayış değil.
    Sen adanmışsan ve yanmışsan bu uğurda
    Aşk seni bulmaya gelir....mevlana

  4. #4
    Üyemiz Okur ogzhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    88
    Rep Gücü
    3

    Cevap: nikah

    yanı kadın kurban kesemez kardesım halıyle nıkahta kıyamaz.. nıkahın ve helallesmenın dınımızde sakası dahi kabul gormez.. saglam kaynaklı kıtaplardan faydalanın ınsaallah.. es selamu aleykum
    tuğçekul bunu beğendi.
    '' Aranızda selamlaşmayı yayın '' ( hadisi şerif )

  5. #5
    Ihya Bağımlılık Yapar :) Firtina Suvari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    2,623
    Rep Gücü
    26

    Cevap: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

    ilginç bir soru olmuş. bir erkek neden kıyamıyor? gizli saklı birşey mi oluyor ki kadınlar kendi aralarında nikah kıymaya karar vermiş?

    Nikah için evlenecek kadın ve erkek yani damatla gelin hazır bulunması gerekiyor. ya da kadın vekil tayin ediyor..

    erkek bir kadını vekil bırakabilir mi? peşinden gelen soru olur..
    Forumda bugün, dün, geçen sene bugün gibi durumlar için ihyaforum.net sayfasına tıklayınız..

  6. #6
    Global Moderatör Poyraz kızılelma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    1,276
    Rep Gücü
    13

    Cevap: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

    aslında böyle bir soruyu hiç beklememiştim.hiç de kitaplarda rastlamamıştım.
    ilim bir noktadır cahiller çoğaltmıştır diye bir söz okudum.
    erkeklerin suyu mu çıktı veya gizli saklı birşey mi var ki kadın kıyacak hale gelmiş olay.
    sabır gerek...hz yakup gibi tenhalarda gezip yusuf diye inleyerek
    zaman gerek...hz yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek
    azim gerek...hz peygamberimiz gibi ebu cehlin bile hidayeti için70 kere yanına giderek
    edep gerek...hz osman gibi meleklerden bile hürmet görerek

  7. #7
    Aktif Üye Firtina kitapci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    2,435
    Rep Gücü
    0

    Cevap: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

    benim bildigim camide kadindan hoca olmuyor... dolaysiyla camide olamayan hoca kadin nasil nikah kiyabilir ki mantiksal baktigimizda ....

  8. #8
    Moderator Emektar Damla_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    7,291
    Rep Gücü
    26

    Cevap: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

    Sordum,kıyamaz...

    Ama bende merak ettim bu soruyu neden sorduğunuzu...

  9. #9
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Apr 2012
    Mesajlar
    105
    Rep Gücü
    4

    Cevap: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

    bana soruldu arkadaşlar o sebeble sordum yoksa evliyim nikahımı da erkek kıydı sadece bilenlerin b,ilgisini almak istedim çok agresif cevaplar olmuş kusura bakmayın
    ben sorduğumda kıyar dediler nette bazı sitelerde kıyar diye okudum nikah kıyma meraklısı değilim yinede herkese teşekkür ediyorum

    Aşk nasip işidir,hesap işi değil.
    Aşk adayıştır,arayış değil.
    Sen adanmışsan ve yanmışsan bu uğurda
    Aşk seni bulmaya gelir....mevlana

  10. #10
    Global Moderatör Poyraz kızılelma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    1,276
    Rep Gücü
    13

    Cevap: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

    yok sadece alışık olmadığımız sorular bunlar.
    o yüzden
    sabır gerek...hz yakup gibi tenhalarda gezip yusuf diye inleyerek
    zaman gerek...hz yusuf gibi kuyulardan mısır saraylarına yükselerek
    azim gerek...hz peygamberimiz gibi ebu cehlin bile hidayeti için70 kere yanına giderek
    edep gerek...hz osman gibi meleklerden bile hürmet görerek

  11. #11
    Aktif Üye Firtina kitapci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    2,435
    Rep Gücü
    0

    Cevap: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

    agresifce gediyse yorumum ozur dilerim...
    tuğçekul bunu beğendi.

  12. #12
    Global Moderatör Poyraz farukaktaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    1,770
    Rep Gücü
    16

    Cevap: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

    İlginç bir soru; ancak evvela şu bilinmeli ki;
    Nikah; şahitler huzurunda evlenecek erkek ve kadının kabul ve icabından ibaret akit. Şahitler, iki erkekten ya da bir erkek iki kadından oluşmalı; 4 kadın olmaz, dolayısıyla mutlaka bir erkek orada bulunacak.

    Nikahı kıyan biri olması nikahın şartlarından değil. Şahitler huzurunda erkek ve kadın icap ve kabulü söyleseler nikah olur. Şahitlerden biri kıysa yine olur. Şahitlerden biri erkek olacağı için kadının kıyması uygun olmaz; erkek olan şahit kıyabilir.

    Aynı zamanda kadın vekil olamaz.
    Cümleler doğrudur sen doğru isen,
    Doğruluk bulunmaz sen eğri isen...

  13. #13
    Ihya Bağımlılık Yapar :) Firtina Suvari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    2,623
    Rep Gücü
    26

    Cevap: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

    Bilgi için faruk teşekkür ederiz.

    Alıntı tuğçekul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana soruldu arkadaşlar o sebeble sordum yoksa ..
    tuğçekul, arkadaşlarımızın yorumları sizin şahsınıza yönelik değil. Şahsen bana da böyle soru gelse forumda sormak isterdim. Akla gelmeyen bir konu ancak soruldugunda da merak edilebilecek bir konu.. Soruyu sorarak bu konuda bilgi sahibi olmamıza vesile oldunuz..

    Allah razı olsun
    tuğçekul bunu beğendi.
    Forumda bugün, dün, geçen sene bugün gibi durumlar için ihyaforum.net sayfasına tıklayınız..

  14. #14
    Aktif Üye Firtina kitapci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Mar 2011
    Mesajlar
    2,435
    Rep Gücü
    0

    Cevap: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

    nikah sahidi bellide es olacak aday ortada yok buda guzel neyse bir soruya cok kastiniz.....dagitim dedim ....bide forumda bi sakinlik mevcut

  15. #15
    Tarih öğrenmek farzdır... Kasirga Müderris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    4,437
    Blog Entries
    3
    Rep Gücü
    27

    Cevap: Kadın dini nikah kıyabilir mi?

    Alıntı kitapci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide forumda bi sakinlik mevcut
    Sakinlik her zaman iyidir...
    Yeryüzü bile sakin sakin beklemekte
    tuğçekul bunu beğendi.

    İhmal ihanete eşittir...
    Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. nikah
    Konuyu Açan: hafitozbek, Forum: Fıkıh - İlmihal.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj : 15-11-2009, 14:54
  2. nikah hakkında???
    Konuyu Açan: erkan0933, Forum: Dini Sorular ve Cevaplar.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj : 23-09-2008, 13:05
  3. Nikah Duasi:
    Konuyu Açan: III.Selim, Forum: Dualar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 07-07-2008, 01:27
  4. nikah
    Konuyu Açan: mozkani, Forum: Dini Sorular ve Cevaplar.
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj : 16-04-2008, 14:45

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •