Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dogru söyledigini nerden anlayacagim???

arkadaslar konuya geceyim:
ben avusturyada yasiyorum 19 yasinda bir bayanim, 3 aydir biriyle konusuyorum ama yüzyüze hic görüsmedim konusmalarindan baya iyi birisi gibi ama insandan istenmeyecek seylerde istemiyor degil , namaz kiliyorum cumaya gidiyorum diyor ama ben bunlarin dogru oldugunu nerden bilecegim, yalan söylüyodur bu diyede hemen etiketlemek istemiyorum bosuna günahini almis olmayayim diyerek ama ne yapacagimidi bilmiyorum dogru yoldamiyim yanlis yoldamiyimhayirlisini diliyorum hep. . bu 3 ayda yapmamam gereken cok sey yaptim ama sindi akillandim gercekten okumanin herseye faydasi varmis, ama benim size sorum bu kisi namazinda niyazindaysa neden kötü yapilmamasi gereken seyler istiyorki benden, dogru mu yalanmi söylüyor anlayamadim yorumlarsaniz cok sevinirim simdiden tsk ederim. .

http://zehirliok.com/

Bi bakın isterseniz.. ::)
Sorunuzun cevabını burada daha iyi bulabilirsiniz. ::)

endlessly kardeşim, öncelikle herşey zamanında güzeldir. çocukken çocukluğunun, öğrenciyken öğrenciliğinin, evliyken evliliğinin tadını çıkarmaya bak. nasıl bir çocuğu iş hayatına atmak hoş değilse, öğrencinin de sevgilisi olması hoş değildir. dünyanın en iyi erkeği dahi olsa öğrencilik hayatında onun yerinin olmaması lazım. zaten evlenince bir erkekle istediğin kadar gezecek ve sohbet edeceksin(o zaman öğrencilik hayatını özleyeceksin.)Zaten bizim kültürümüzde ve dinimizde kızın erkek arkadaşının, erkeğinde kız arkadaşının olması uygun değil.
şu an hayatına bir erkeği sokman demek, onu düşünmen, onunla ilgilenmen, ona hoş görünmeye çalışman gibi hayatına yeni görevler ekleyecek. bunu unutma ,şu an milyonlarca genç sevgilisiz ,sade ve özenilecek bir hayat yaşıyor.(onlar reklam yapmadığı ve yapılmadığı için haberimiz yok.) herşey zamanında güzeldir. zamanı gelince Allah'ın izniyle mutlaka bir erkek arkadaş bulursun ve evlenirsin.(en iyisi, adayları ailenle seçmen veya ailenin seçmesidir.)
Sonuç: onun iyi veya kötü olması seni ilgilendirmez, senin şu an özgürce kimseyi takmadan öğrencilik hayatı yaşaman lazım.(kuralları takmak şartıyla.)

Güzel kardesim, kendin diyorsun "istenmeyecek seyler istedigi oluyor"
Iyi bir kimse bunu istermi?
Namaz kilan, cumaya giden günah isleyemez mi?
Sana bunlari kendine güven duyurmak, iyi göstermek için söyleyebilir.
Su varki Allah zinaya yaklasmayin demiyor , zinaya yaklastiracak olaylardan, davranislardan uzak kalin.
Senin iyiligini isteyen kisi zor bulursun, senin nefsin bile anlamazken kötü yolu baskasindan nasil iyilik beklersin.
Sabirla Allahtan nasibini isteyip beklemen gerekir.
Rabbim yardimcin olsun,kalbini dinle egonu degil(nefsini).

bak canım kardeşim bu yaşlarda her genç kendince enn doğru kim acaba,yoksa bu mu aradığım kişi,hem dindar vs vs bu şekilde çoğolan sorularına cevap arıyorlar kendilerince.birini bulmakta acele ediyorlar,ilk çıkan kişiyi doğru sanıyorlar ve yüzde doksan dokuz da yanılıyorlar.sen aramaktan bumu demekten vazgeç olur mu.nefsine yenilme.eğer kendi kendini tetiklemezsen çok çabuk unutursun onu.doğru kişi en hayırlı kişi kimse zaten sen aramasan bile vakti gelince Rabbim gözünün önüne koyuverir inşallah.sen ne kadr bu kişi olsun diye çırpınsanda şimdi,nasibin o değilse bir iki yıl bili tutamazsn,elinden kayar gider.yanlışların peşinede bilmeden düşülebilir Allah korusun!sen yol yakınken gel vazgeç kardeşm.inşallah Rabbim kimseyi keşke diyeceği şeylere düşürmesn.selametle...


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com