Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


israk namazi varmidir?

"Bir kimse sabah namazını cemâatle kıldıktan sonra oturup güneş doğuncaya kadar zikir ile meşgul olsa, güneş doğunca da iki rekat (İşrak) namaz kılsa, bir nafile hac ve umre sevabına nail olur." (İhyâ, I. 336)

hocalarim, böyle bir hadisi serifle böyle bir nafile namazin oldugu , ihyada kayitli oldugu bir islami sitede belirtiliyor ... oysa ihya cilt 1 ve sayfa336 da ben böyle bir kayit görmüyorum...http://kitap.ihya.org/ihya.php?sn=336 yoksa yaniliyormuyum?
böyle bir nafile namaz varmi ?

Kitaplığımızdaki Bedir Yayınevi'ne ait. Sizdeki farklı yayın evine aitse veya basım yılları arasında fark varsa, konular farklı sayfalarda olabilir. Siz elinizdeki yayının aynı bahsini tekrar gözden geçirin.

çok afedersiniz bulmak istediğiniz yer burasımı acaba

http://fikih.ihya.org/ans.php?t2=oku&an=624&g=ZhLU&s=1

birde burda buldum dediğiniz namazı

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=article&aid=8111

inşallah işinizi görür

Duha (kuşluk) namazı ile işrak namazı ayrı ayrı iki namazdır. İşrak namazı güneş doğduktan sonra, kerahet vaktinin çıkmasını müteakip kılınır ve sadece iki rekattır. Duha namazı ise, tan yerinin ağarmasından güneşin batacağı zamana kadar olan vaktin dörtte birinin geçmesinden sonra kılınır. Rekatları hususunda iki rekattan oniki rekata kadar değişik beyanlar bulunmaktadır. (Nimetü'l-îslam, s. 377, Mehmet EMRE Fetvalar)


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com