Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kalbi mühürlenen bir insan, iman etmemekten nasıl sorumlu tutulabilir.

Kur'anda pekçok ayette geçen "kalplerin mühürlenmesi"ne demektir? Kalbi mühürlenen bir insan, iman etmemekten nasıl sorumlu tutulabilir?
molla cami üyelerinin değerli paylaşımlarını bekliyorum.

Allah razı olsun sayın hak yolcusu


Allah razı olsun sayın hak yolcusu



RABBİM sizden de razı olsun denizce..

değerli kardeşimiz! hani bir hadiste efendimiz(sav) "her günah işlandiğinde kalpte bir siyah leke oluşur.." diye buyurmuştur..

şüphesiz her insan islam fıtratı üzerine doğar.ondan sonra ya hayra yada şerr'e yönelir.
insan şerr yolunu seçtikten sonra; günaha meyleder durur ve her günah işledikçe KALPTEKİ SİYAH LEKELER artar durur...kul günah işledikçe KALP KARARIR, vaktaki kalpte İMAN'a yer kalmaz..her yeri şerr (siyahlık) kaplamış olur.o vakit o kalpte İMAN'dan eser kalmaz artık..işte Kalbin bu hale gelmesine KALP MÜHÜRLENMESİ denir..

ancak burada şunu belirtmemiz gerekir ki; "kalbi günahlarla kararan kişiye artık HİDAYET nasib olmaz diyemeyiz"..

ayetlerde ifade edilen "KALBİ MÜHÜRLENENLER VE İMANA ASLA DÖNMEYECEK OLANLAR,EBEDİ CEHENNEMDE OLACAK OLANLAR" gibi sınıfa girenler, günahlardan kalbi kararanlar değil "ALLAH VE RESÜLÜNE CEPHE ALANLARDIR"..bunlar için HİDAYET YOKTUR...
yoksa kalbi mühürlenmiş olupta, sonradan HİDAYETE gelen binlerce kimseler vardır.ki sahabelerin bir kısmıda evvela öyleydi..

sonuç olarak
; her şirke girenin kalbi mühürlenmez,ancak allah ve resülüne cephe almış ve bu uğurda canla başla mücadele eden,tevhide dönmesi mümkün olmayanlar,kalpleri mühürlü olanlardır...(firavn,nemrut,ebu cehil timsali..)

fi emenilleh..

Allah sizlerden razı olsun


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com