Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dertli bilgisayar...!

DERTLİ BİLGİSAYAR
Ah ,ah hiç rahatım yerinde değil biri gelir. MSN de konuşur biri gelir. Maus”un fişini çekiştir
Yani şu çocuklar diyeceğimde çocuklar mı... Kardeşim sadece benimle uğraşanlar
Doğduğum doğalı bir rahat yüzü göremedim....
Neymiş efendim..... İnter nette gezineceklermiş: Başka yer mi bulamadınız gezinecek.... Diyeceğimde dilim varmıyor....ee geçim dünyası ne yapalım.
Evin en güzel köşesinde şöyle sıcacık ortam oturuyoruz. Yoksa bir işe yaramasam yüzüme kimseler bakmaz :Geçenlerde bir arkadaşım anlatıyordu. Hard Diski yanmış çalışamaz hale gelmiş: Bizimkisi ev sahibi de sinirlenmiş. Tutmuş bizim zavallıyı çöpe atmış.
Neyse ki Bilgisayardan çok iyi anlayan bir vatandaş alıp. Evine götürüp: Bir güzel onu tamir etmiş.
Şimdi keyfine diyecek yok. Bende zaman ,zaman korkmuyorum değil yani ...
Geçen bir misafir geldi .Bilgisayar kullanmayı çok iyi biliyormuş. Gibi başladı. MSN de arkadaşı ile konuşmaya Klevye min tuşlarına öyle bir basıyordu ki; Resmen tak.tak sesler geliyordu.
Dur be kardeşim o kadar hızlı bastırmana gerek yok. Diye bağıracaktım: Kendimi zor tuttum.
Neyse bizi çok kibar kullananlarda var ,tabi....
Bir başka arkadaşım anlattı .Size anlatayım :Biraz dedi koducu bir:Bilgisayar gibi oldum: Ama söylemesem çatlarım.Onu harçlığını yıllarca biriktirerek alan :Tamirci çırağı onu ne zorluklarla almış .Evin en güzel köşesine oturtmuş.Üzerine titriyormuş adeta ...Tuşlara öyle nazik dokunurmuş ki bizimkinin uykusu gelirmiş .Ama uyumazmış .Neyse daha anlatacaklarım bitmedi.
Benimde başıma geçenlerde şu olaylar geldi.Anti vürüs proğramım vardı .
Neyse ki.....
Yoksa çöplükte mi olurdum. Yoksa başka bir yerde mi onu ancak Allah bilir..
Benim sistemime bir Turuva atı virüsü bulaşmış .Nerden geldi .Bilmiyorum .
Sayfalarım çok yavaş açılıyordu .Ben çok sıkışıyordum.Anti vürüs taraması yaptı .Ev sahibim Turuva atı karantinaya alınıp, silindi de. Şöyle bir rahat nefes alabildim.
Bilgisayar deyip geçmeyin o kadarda kolay değil: Yani Bilgisayar olmak.Hem bilgi sayacaksın .Hem de suçlanacaksın. Böyle de bir yanı var Bizim mesleğin, yani diyeceğim :Size şu İnternet ve Bilgisayar bağımlılık yapıyor, deniliyor .Böyle bir söylem, ortalıkta dolaşıyor ,suçlanıyoruz. Biz Bilgisayarlar olarak. Tabi kullanıcının hiç mi suçu yok.
Bu işte yani....Sen hem dolaş sitelerde ,abuk sabuk yerlerde çetler bilmem neler.Doğru dürüst kullansan bağımlı olur mu sun olmaz sın tabi ki......
Her şey amacı dışında kullanıldığında tabi ki yarar yerine zarar verir.
Bir arkadaşım da suçlanıyordu ,ev sahibinin eşi İnter nette kadınlarla konuşuyormuş.Evin hanımı bilgisayara düşman olmuş .
Bu sebepten ama Bilgisayar ne yapsın .Diyemez ki kardeşim burası yararlı: Şurası zararlı diye anlayacağınız gibi...... İşimiz çok zor bu yüzden .....
Ama bizi amaçlarımız doğrultusunda kullananlara diyecek: Sözüm yok .Onlar bizi işleri gereği kullanıyorlar zararlı sitelerde işleri olmuyor.
Ve bizi zor durumda bırakmıyorlar. Onlara ayrıca çok teşekkür ediyorum.
Ben bir bilgisayar olarak ve arkadaşlarım adına tekrar teşekkür ederim.
Bir daha görüşünceye kadar hoşça kalın saygılar efendim....!
Mine74

:D
çok güzeldi hiç bu açıdan bakmamıştım ::)

Yorumlarınız için teşekkürler :)


Deneme Yazılarınız

MollaCami.Com