Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


HANGİ ÇOCUK, HANGİ MESLEK



HANGİ ÇOCUK, HANGİ MESLEK?

Küçük yaşlardaki eğilimlerin pozitif yönlendirme ile ileride meslek seçimine etki edeceğine inanan biri olarak, bu konuda hassas olunmasını ve çocuğun davranışlarının iyi analiz edilmesini tavsiye ediyorum. Çünkü

Eğer çocuğunuz paralar döküp aldığınız uzaktan kumandalı araba ya da robotu Bu nasıl yapılmış, bakayım bir, hatta bundan sonrakileri kendim bile yaparım mantığı ile içini açmak suretiyle daha eve getirdiğiniz gün bozuyorsa ya da babasının kontrol kalemini prize soktuğunu görüp parmağını prize sokmak şeklinde elektriğin olup olmadığını kontrol ediyorsa büyüyünce teknik bir üniversiteye gideceğine makine ila elektronik bölümlerinden birini okuyacağına delalettir.

Annesinin Haydi evladım yemeğini ye kocaman güçlü adam ol telkininden sonra eve alınan civcivi çok miktarda besleyip büyüyünce at olacak diye planlayan, klozetten içinden köpekbalığı çıkabilir diye korkan çocukların hayal gücü oldukça geniş olduğundan senarist olması beklenebilir.

Makası eline aldığında perde ya da kıyafeti yerine saçını başını hatta kirpiğini kesen, bunun yanında mandallardan küpe yapan çocuklarda kuaför olma eğilimi yüksektir.

Aklının ermediği zamanlarda börtü böcek kovalayıp ve dahi yakaladığını yemeğe çalışan çocuktan biyolog olmasını bekleyebilirsiniz. Küçükken kara böcek yakalamış ve yemiş biri olarak biyolog olmadım ancak ben bunu tamamen kara böceğin lezzetine bağlıyorum. Belki daha keyifli bir böcek yemiş olsaydım başarılı bir biyolog olabilirdim kanaatindeyim.

Yaz tatillerinde çocuğunuzun en büyük zevki kumdan kale yapmak ise hatta işi ilerletip olayı şatoya kadar taşıyabiliyorsa gelecekte mimar, inşaat mühendisi ya da müteahhit olacağına işarettir. Dışarıdan gelip tekme atarak kaleyi yıkan çocuk ise büyük bir ihtimalle ya kiracı yahut belediyeci olacaktır. Kumdan kale yerine pasta yapıyor ve deniz kabuklarıyla da süslüyorsa bir aşçı yetiştiriyor olabilirsiniz.

Mahallenin çocukları iki gruba ayrılıp tüf tüf oynamaktan keyif alıyorlarsa en keskin nişancılardan muhtemelen subay ya da astsubay çıkacaktır.

Bırakın çoluğu çocuğu
Herkes işini kendi bulsun,
Mesleğin ne olursa olsun,
Sen aslında bir kulsun

Ayşenur USLU


Deneme Yazılarınız

MollaCami.Com