Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çocuklarımıza Peygamberimizin Ahlakını Öğretelim

 PEYGAMBERİMİZİN AHLAKI NASILDI ???
Peygamber Efendimiz Allah’ın Kuran-ı Kerim‘de emrettiklerini yapar, yasakladıklarını yapmazdı. İşte bunun için O’nun ahlakı Kuran-ı Kerim’dir. Biz Peygamberimizi her konuda örnek almalıyız. Allah’a O’nun gibi inanmalıyız. Dinimizi O’nun gibi yaşamalıyız. O’nun gibi güzel ahlaklı olmalıyız. Peygamberimiz Hz. Allah’ın hep onu gördüğünü bilirdi. Şunu hiç unutmamalıyız: Biz Allah’ı görmesek de Allah bizi her zaman görür. İbadetlerimizi yaparken arkadaşlarımızla oyun oynarken, annemize okulda olanları anlatırken, konuşurken tv. İzlerken, yatarken, ders çalışırken, ekmek alırken… Yani her zaman Allah bizi görür. Öyleyse her zaman güzel davranmalı, görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz değil mi ? “ Allah güzel davranışlarda bulunanları sever “
Bakın Allah bizden ne istiyor?
“ Allah ‘a ibadet edin ve anne – baba’ya , yetimlere , yoksullara , yakın komşuya , uzak komşuya , yakın arkadaşa, yolcuya , işlerinizde size yardımcı olan hizmetçi ve benzeri insanlara İYİ DAVRANIN . “
 BİRLİK VE BERABERLİK
“Hep birlikte dinimize sımsıkı yapışın sakın parçalamayın! ” ( Ali İmran 13 ) insanlar bir arada yaşarlar çünkü insan hem sevmek hem sevilmek ister.
Ayrıca bütün insanların birbirine ihtiyaçları vardır. Düşünün bir kere elbiselerimizi terzi diker, eşyalarımızı mobilyacı yapar, meyve sebzemizi çiftçiler yetiştirir. Bütün Müslümanlar kardeştir çocuklar. Kardeşler birbirlerine kötülük yapmazlar. Herkes kardeşinin iyiliğini ister. İşte buna “ birlik beraberlik içinde yaşamak “ denir.
Koyunlar kuzular bile otlamaya sürü halinde yani birlik beraberlik içinde giderler. Sürüden ayrılan koyunu kurt kapar. Yalnız başına kalınca zavallıcık hayatından olur. Peygamber Efendimiz bakın ne buyuruyor : “Allah’a gerçekten inanan insanlar taşları birbirine sıkı sıkı bağlı bir duvar” çok sağlam örülmüş bir duvar kolayca eskiyip yıkılamaz. Birbirlerine çok bağlı olan insanlar kolayca yenilip parçalanamaz… ( Sınıf içinde ki ve ailemiz içinde ki beraberliğimiz .)


Çocuklarımıza Dini Hikayeler

MollaCami.Com