Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


HAZRETİ ÖMER ra

DÖRT BÜYÜK HALİFE ( Hz. Ömer ra)


Hz. Ömer adaleti ile meşhurdur.Çok güçlü kuvvetli idi. Herkes ondan korkardı. İnsanlar arasında hep adalet ile karar verirdi. Haklıyı ve haksızı güzel ayırt ederdi.Çok güzel kılıç kullanırdı.Savaşlarda en önde hiç korkmadan düşmanlara doğru koşar ve düşmanda ondan korkup kaçardı.Onun eliyle yaptığı işlere hiç kimsenin gücü yetmezdi.Çok çalışırdı.Oğlunu da aynı kendisi gibi dürüst çalışkan ve dinine ve peygamberimize çok bağlı bir çocuk olarak yetiştirdi.

“ HAZRETİ ÖMER’İN OĞLU ABDULLAH ”
Hz. Abdullah ,Mekkeli Müşriklerin Müslümanlara savaş açmak için hazırlıklara başladığını duyunca o da savaşmaya karar verdi.Sonunda Bedir Savaşı hazırlıkları başladı.Küçük Abdullah bu savaşta sevgili peygamberimizi yalnız bırakmak istemiyordu.Savaşa gitmek için peygamber efendimizden izin istedi.Ancak Sevgili Peygamberimiz hiçbir çocuğun savaşa gitmesine izin vermedi.Küçük Abdullah sabaha kadar uykusuz kaldı. Üzüntü içinde kıvrandı.Ağladı , ağladı ..
Daha sonra Müslümanlarla müşrikler arasında Uhud savaşı yapıldı.Küçük Abdullah bu savaşa da katılmak istedi ama Sevgili Peygamberimiz yine izin vermedi.
Aradan yıllar geçti.Hz Abdullah büyümüştü.Artık hiçbir zaman peygamber efendimizin yanından ayrılmıyordu. Sevgili peygamberimizde Hz. Abdullah’ı çok seviyordu.Ona nasihatlerde bulunuyordu.
Hz. Abdullah her haliyle Sevgili peygamberimizi rehber edindi. Her davranışında O’nu örnek aldı. O’nun gibi yaşamaya , O’nun gibi konuşmaya,O’nun gibi ibadet etmeye çalıştı.Çocukluğunda sevgili peygamberimizden , sonra babası Hz. Ömer’den ve diğer sahabelerden ders aldı.Sonunda çok önemli bir İslam alimi oldu.Daha sonra bu öğrendiklerini diğer Müslümanlara öğretti.
“ HZ. ÖMER’İN DEFTERİ “
Dört büyük halifeden Hz. Ömer (r.a.)her hafta kendisi için bir defter tutardı.Bu deftere,yaptığı güzellikleri ve hataları yazardı. Ve her Cuma günü bu defteri eline alarak, kendisini hesaba çekerdi.Deftere yazdıklarının içinde Allah’ın rızasına aykırı bir hareket yapmış olduğunu görürse kendi kendini cezalandırır ve şöyle derdi :
“Ey nefis ! Bu kötü ameli ( işi , davranışı ) sen mi işledin ?”


Çocuklarımıza Dini Hikayeler

MollaCami.Com