Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


SUSUZ KALMIŞ KÖPEK

Enes hayvanları çok seviyordu. Özelliklede kedileri. Annesine bazı zamanlar
bir kedi sahibi olmak için ısrar ederdi. Emine Hanım ise hayvanın sadece evde değil her yerde sevilebileceğini söyleyerek Enes’in bu isteğine izin vermezdin. Bu akşam babasının yanına oturarak :
- Baba bu soğukta dışarıda kalan hayvanlar üşümez mi diye sordu. Ahmet bey
Enes’in ne demek istediğini anlamıştı :
-Allah hiçbir canlıyı aç susuz bırakmaz. Hayvanların rızklarını ya insanlar yada başkaları sebep vasıtasıyla verir. Allah onlara yedirir , içirir soğuktan korur.
“Kedicik babası” diye de bilinen Ebu Hureyre ( R.A. ) peygamber efendimizin ( S.A.V. ) kendisine anlattığı bir hadisi bize şöyle iletmiş:
“ Bir adam yolda yürürken çok susadı bir kuyu buldu içine inip su içti. Yukarı çıktığı zaman dilini çıkarıp susuzluktan toprak yalamakta olan bir köpek gördü adam :
“Zavallı hayvan tıpkı benim gibi susamış dedi , derhal kuyuya inip ayakkabısının içine su doldurdu ağzına alıp yukarıya çıkardı ve köpeğe içirdi. Bu yüzden Allah onu övdü bağışladı. “
Peygamber efendimiz (S.A.V. ) hayvana yapılan bir iyiliklede sevap kazanacağımızı bize buna benzer hadisleriyle öğretmiş. Şimdi anladın mı hayvanlarında bir koruyucusu olduğunu.
-Evet anladım baba.


Çocuklarımıza Dini Hikayeler

MollaCami.Com