Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bebeğinizi beslerken ısrarcı olmayın




Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Özcan, yemek konusunda annelerin ısrarcı davranmaması ve mutlaka yemeği bebeğe aç karnına vermesi gerektiğini söyledi.


Yemeği zorla yedirmeye çalışmanın, anne ile bebek arasındaki ilişkiyi olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Uzm. Dr. Özcan, ek gıdalara başlamak için bebeklerde çiğneme fonksiyonunun gelişmesi gerektiğini kaydetti. Altıncı aya kadar anne sütünün bebeklerin bütün ihtiyaçlarını karşıladığını belirten Dr. Özcan, şunları kaydetti: “Bebeğe altı ay sonra tek başına anne sütü yetersiz kalabilir. Bu sebeple ek gıdalar önem kazanıyor.


Ek besinlere öncelikle sebze ve meyve püresiyle başlamak gerekir. Bebeğin bu dönemde ek besinlere alışmakta güçlük çekebileceğini, bu nedenle birçok annenin, ‘çocuğum yemiyor’ diyerek telaşa kapıldığını görüyoruz. Anneler çocuğun dikkatini televizyona ya da oyuncaklara çekerek yemek vermeye çalışıyor. Bu çok yanlış bir tutumdur. Yemeği zorla yedirmeye çalışmak, anne ile bebek arasındaki ilişkiyi olumsuz yönde etkiliyor. Bebeğin de bir kişiliği olduğunu unutmamak lazım.”


Yeni Asya Gazetesi


Çocuk Egitimi ve Gelişimi

MollaCami.Com