Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


" Çocuğunuzun Karnesi Sizin Notlarınız "

Bugün karneler alınıyor, çocuklarınızı kırmayın
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Ar-Ge Kuruluşu olan DESAM’ın (DES Stratejik Araştırmalar Merkezi) “Türkiye Karne Sendromu” raporuna göre veliler kırık karne getiren çocuklarına nasıl davranacağını bilmiyor. Kötü karne alan çocuğuna sert ve aşağılayıcı davranan anne babalar çocuklarında ciddî kişilik bozukluklarına neden oluyor.


Çocuklarınızı kırmayın
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Ar-Ge Kuruluşu olan DESAM’ın (DES Stratejik Araştırmalar Merkezi) “Türkiye Karne Sendromu” raporuna göre veliler kırık karne getiren çocuklarına nasıl davranacağını bilmiyor. Kötü karne alan çocuğuna sert ve aşağılayıcı davranan anne babalar çocuklarında ciddî kişilik bozukluklarına neden oluyor. Türkiye’de her karne döneminde dayak, evden kaçma, sahtecilik, intihar teşebbüsü gibi birçok olumsuz karne kaynaklı olayın yaşandığını ve basına yansıyan “kırık karne vak'alarının” aysbergin görünen kısmı olduğunu belirten DESAM raporuna göre Türkiye “Karne Sendromu” aşmak için şu başlıkları tartışması gerekiyor: “Türkiye’de anne babalar karneye gereğinden fazla önem veriyor. Karne, çocuğun geleceğinde belirleyici tek ölçüt değil. Karne kırık olsa da, çocuğunuzu kırmayın. Kırık karne yalnızca öğrencinin değil aynı zamanda da anne babanındır. Millî Eğitim Bakanlığının ivedi bir şekilde, bir sonraki karne dönemine yetiştirmek üzere daha sağlıklı, çağdaş ve nesnel değerlendirme sistemleri oluşturması gerekir. Karneye büyük anlamlar yüklemek çocuğun duygusal ve psikolojik gelişimine zarar veriyor.”

Ankara / FATİH KARAGÖZ
KARNE TEK BAŞINA BAŞARIYI GÖSTERMEZ

BASKININ çocuğu başarısızlığa iteceği kaydedilen raporda şöyle denildi: “Karneye çok fazla anlam yüklenmemeli. Kırık notların altında yatan asıl sebebi araştırmak gerekir. Anne baba bu işe, kendi çocukluklarından da başlayıp daha geniş bir çerçeveden bakmalı. Çocuklarına yüklenmemeli, onlarla ilgilenerek, sorunlarına yönelerek, düşük notları olduğu için yanlış yollara sapmasını engelleyebilirler. Zayıf notla karşınıza gelen çocuğunuzun sizden daha fazla üzüldüğünü unutmayın. Onu sevdiğinizi hissettirin, üzüntüsünü paylaşın. Her çocuk farklı becerilere sahip bir bireydir. Bir başkasıyla kıyaslamaya sakın kalkışmayın. Başarısızlığının nedenini birlikte konuşun. Yapılabilecekleri belirleyin. Eksik olduğu konuları belirleyin, bunları nasıl gidereceğine birlikte karar verin. Gelecek dönem için başarısız olduğu derslerle ilgili neler yapılabileceğini planlayın” şeklinde kaydetti.

Yeni Asya Gazetesi


Çocuk Egitimi ve Gelişimi

MollaCami.Com