Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


iPhone 5 hakkında merak edilenler





Merakla beklenen 6. nesil iPhone yani iPhone 5, dolaşan dedikoduların hepsini doğrular nitelikte piyasaya sürdü.


Apple′ın merakla beklenen cihazı bugün Yerba Buena Center′daki organizasyonda tanıtıldı. Organizasyonda, 6. nesil iPhone′un özellikleri de resmiyete kavuştu. Aylardır merakla beklenen cihaz, performans ve tasarım konularında önemli yeniliklerle birlikte geldi. Yeni iPhone′un özellikleri daha önce ortada dolaşan dedikoduların neredeyse birebir aynısı çıktı.

Steve Jobs zamanında sır gibi saklanan Apple cihazları, iPhone 5′te ise piyasaya çıkmadan ortaya dökülmüş oldu. iPhone 5, iPhone 4S ve önceki iPhone sürümlerine göre ciddî bir tasarım farklılığı ortaya koyuyor. Daha uzun oluşuyla dikkat çeken cihaz, Apple tasarımcıları ve mühendisleri tarafından baştan aşağı yeniden tasarlanmış. iPhone 4S′e göre daha ince olan iPhone 5, 7.6 milimetrelik inceliği yakalamış bulunuyor. Bununla birlikte yine iPhone 4S′e göre %20 daha hafif bir ürünle karşı karşıyayız. iPhone 5′in ağırlığı sadece 112 gram.

iPhone 5, geliştirilmiş A6 işlemcisini kullanacak. Apple sunumda bu işlemcinin iPhone 4S üzerindeki işlemciden 2 kat daha fazla işlem gücü ve 2 kat daha hızlı grafiklere sahip olduğunu belirtti. Boyut olarak da A6 önceki işlemciden yüzde 22 daha küçük, bu da az güç tüketimi anlamına geliyor. iPhone 5 bataryasıyla10 saat film izleme ve 40 saat müzik dinleme imkânı sunuyor.



Yeni nesil iPhone, iPhone 5′in açıklanan özellikleri ise şu şekilde:

* Dinamik anten, tekli radyo ve çiple LTE desteği,

* GPRS, EDGE, EV-DO, HSPA. Şimdi HDPA+, DC-HSPDA, ve LTE!

* Ultra hızlı Wireless

* Geniş ekran video

* OpenTable rezervasyon uygulaması

* iLife uygulaması

* Güncel safari yazılımı ve iLife, iWork, iPhoto ile geliyor.

* Retina Display 326 ppi 1136x640 ekran çözünürlüğü

* 112 gram ve %20 daha aydınlık ekran.

* 7.6 mm dünyanın en ince telefonu: iPhone 5! iPhone 4S′ten %18 daha ince

* Metal kapak ve tasarım, tahminlerdeki gibi.

* 11 a/b/g/n, 802.11n 2.4GHz & 5GHz′dan 150Mbps

* A6 çipleri ile A5′in 2 katı grafikler

* Yeni fotoğraf özelliği: Panorama ve iPhone 4S′ten %40 daha hızlı resim yakalama hızı

* A6 çiğler, gürültü azaltma özelliği, akıllı filtre uygulaması.

* Yeni sapphire crystal lens teknolojisi.

* Dinamik flaş ve ışık modu.

* iSight kamera 8 mega piksel 3264x2448 piksel çözünürlük f/2.4 sensörler.

* 2 katı CPU hızı ve 2 katı grafikler.


iSight kamera hakkında söyleyeceklerimiz şundan ibaret; Apple tarafından dünyanın en popüler kamerası olarak takdim ediliyor. 8 Megapiksellik kamera, otomatik odaklanma ve LED flaş desteğine sahip olmakla birlikte önceki iPhone′lardaki kameraya göre daha ufak boyutta. iPhone 5 kamerasıyla birlikte gelen en mühim özelliklerden biri ise panorama modu olarak karşımıza çıkıyor.. Uygulamaya gerek kalmadan panaromik çekim yapılabilecek.. Bununla birlikte 8 MP′lik bu arka kamera ile 1080p Full HD video çekimi gerçekleştirilebiliyor. Video çekimi esnasında fotoğraf çekmek de mümkün. Ayrıca ön kamerası 720p değerinde HD videolar çekebiliyor…


iPhone 5 üzerinde yer verilecek pilin mAh açısından değeri açıklanmasa da performansına dair önemli bilgiler mevcut. Apple′a göre iPhone 5 sahip olduğu batarya sayesinde kullanıcısının 8 saatlik 3G görüşmesi yapmasına, LTE açıkken 8 saat internet dolaşmasına, WiFi açıkken 10 saat internette dolaşmasına, 10 saate kadar video izlemesine ve 40 saatte kadar müzik dinlemesine imkân tanıyor. Bununla birlikte 225 saatlik bir beklemesi süresine ulaşılabiliyor. Birde 16 GB, 32 GB ve 64 GB olmak üzere üç farklı depolama seçeneği ile birlikte kullanıcılara ulaşacak. Bu depolama alanlarını herhangi bir harici bellek ile arttırmak maalesef mümkün değil.


Yeni Asya Gazetesi


Cep Telefonu

MollaCami.Com