Toplam 13 sonuçtan 1 ile 13 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

      
    Bina Dersine Giriş - 1 Sülasi Mücerred - Sülasi Mezid

    Bina, sarf ilminin ikinci kitabıdır. şimdilik bir kaç video ile tablo üzerinde konuşacağız.
    Bina kitabındaki babları mazi muzari masdarları ve kullanım şekilleri hakkında malumatlar.


  2. #2
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Dersine Giriş - 2 Sülasi Mezidler

    Sülasi mezidler üç kısımdır ve 12 babtır.
    Rubailer 3 babtır. Humasiler 5 babtır. Südasiler 4 babtır.


  3. #3
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Dersine Giriş - 3 Dahrece'ye Mülhaklar - Rubai Mezidler

    Bina Dersimizin üçüncü bölümünde tablodan dahrec'eye katılan babları ile rubai mezid bablarının vezin, mevzun, alamet, bina ve misalleri anlatılmıştır.


  4. #4
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Dersine Giriş - 4 Tedahrece'ye Mülhak - Aksamı Seb'a

    Bina kitabının son kısmındaki tedahraca'ya katılan beş bab ve ihrancame'ye katılan iki bab.
    Ayrıca sekiz kısım ve yedi kısımda fiillerin misalleri işlendi.
    Bina için yaptığımız toployu anlatan 4 video tamam oldu, bundan sonra kitab sayfasından takip edeceğiz.


  5. #5
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Kitabı - 1

    Sarf ilminin tarif, konusu ve gayesi. Sülasi mücerredlerin ilk üç babının anlatımları, misalleri. Müteaddi ve lazımın tarifi. Bazı mühim malumatlar. sayıların okunuşu, kelime manası veriliş şekli.


  6. #6
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Kitabı - 2


  7. #7
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Kitabı - 3

    Sülasi mücerred üzerine artırılan 12 bab vardır. Üç nevidir. Birinci nevi 3 babtır. İfal babı, tefil babı, mufaale bablarının vezin, mevzun, alamet, bina ve misalleri anlatılmıştır.


  8. #8
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Kitabı - 4


  9. #9
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Kitabı - 5

    Sülasi mezidin üçüncü nevisindeki dört babın vezin, mevzun, alamet, bina ve misalleri anlatılmıştır.


  10. #10
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Kitabı - 6


  11. #11
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Kitabı - 7


  12. #12
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Kitabı - 8


  13. #13
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Bina Alıştırma 9

    Bina kitabının kısa bir özeti, çekimlerin yapılması, idğamın yapılması, fiillerin kısımları


Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi
    Konuyu Açan: Fihi Ma Fih, Forum: Emsile.
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj : 04-10-2013, 16:55
  2. Bina
    Konuyu Açan: LETAİF, Forum: Makale Köşemiz.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 23-05-2008, 02:59

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •