Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Cüzdanlar cep telefonlarına giriyor




Mobil ödeme sistemleri sektörü ve GSM operatörlerinin bu süreci yakından takip ettiklerini ifade eden Kurtay, ‘’Hazırlıklar son aşamasında. Çok yakında cep telefonu ve cüzdanı buluşturacak Mobil Cüzdan uygulamaları hayatımıza girecek. Akıllı telefonlarda bulunan Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisini kullanacak olan uygulamayı cep telefonuna indiren tüketiciler, kredi kartı bilgilerini entegre ederek, Mobil Cüzdan’a sahip olacaklar. Kredi kartı taşımaktan kurtulacak tüketiciler, cep telefonlarını okutarak alış veriş yapabilecekler’’ değerlendirmesinde bulundu.


CEP TELEFONU OKUTULARAK ALIŞ VERİŞ YAPILABİLECEK


TÜRKİYE Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) mevcut ödeme sistemlerini değiştirecek kanun ile ilgili çalışmaları mobil ödeme sistemleri sektörünü heyecanlandırdı. GSM operatörleri ile birlikte sürece hazırlanan mobil ödeme sistemleri sektörü, cep telefonu ve cüzdanı birleştirecek Mobil Cüzdan uygulaması için gün sayıyor.

Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği’nden (MOBİLSİAD) yapılan açıklamaya göre, ödeme sistemleri alternatiflerinin artmasını sağlayacak bir kanun taslağının hazırlığını tamamlamak üzere olan Merkez Bankası üzerinde çalıştığı ‘’Ödeme Sistemleri ve Hizmetleri ile Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı’’nı 5-6 Ekim 2012 tarihlerinde Abant’ta yapacağı organizasyonla tanıtacak. Açıklamada tasarıya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen MOBİLSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Mobil Ödeme Komisyonu Başkanı Yılmaz Kurtay, 200 milyon liralık mobil ödeme sistemleri pazarının kanun ile birlikte 3 yıl içerisinde 1.5 milyar liraya çıkacağını belirtti.



Yeni Asya Gazetesi


Bilim Haberleri

MollaCami.Com