Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İnternet yalanlarına başörtüsü alet ediliyor





İnternet ortamında kullanıcıları çeşitli yöntemlerle ağlarına düşüren tefeciler ve sözde yatırım şirketleri yalanlarına başörtüyü de alet ediyor.

İnternet ortamında kısa yoldan kazanç peşinden koşan kullanıcıları ağlarına düşürmek için pusuya yatan dolandırıcılar sınır tanımıyor. Google gibi arama motorları aracılığıyla reklâm veren bu tür dolandırıcıların son hedefi mütedeyyin kesim. Dinî hassasiyetleri olan kullanıcıları ağlarına düşürmeye çalışan bu dolandırıcı şirketler reklâmlarında başörtülü kadın resimlerini kullanıyorlar. Bunlardan biri de resimde görülen firma. Kıbrıs Rum kesiminden faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilen şirket sanal reklâmlarında başörtülü bir kadını kullanarak Müslümanları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Firmayla ilgili internette yapılan bir araştırma sonucu, firmanın aslında bir dolandırıcı şirketi olduğu, internette “kısa yoldan zengin olma” hevesleri peşinden koşanları ağına düşürerek paralarına el koyduğu ortaya çıktı. Firmanın şu ana kadar yüzlerce kişinin parasına farklı taktiklerle el koyuduğu ve bir daha da vermediği çeşitli forum sitelerinde açıkça yazılıyor. (Dünya Bülteni)


GÜNEY KIBRIS KAYNAKLI DOLANDIRICI ŞİRKET

Firmayla ilgili olarak forum sitelerinde yazan bilgiler ise şöyle: “Merkezi Güney Kıbrıs Rum kesiminin Larnaca (Larnaka) şehrinde bulunan Anyoption, sözde kâr vaadleriyle Türk yatırımcılarını hedef alan bir firmadır. e-Kazanç ekibi olarak hiçbir şirkete itham etmek istememekle birlikte kullanıcı yorumlarına dayanarak şunu söyleyebiliriz ki, şirketin pembe ve yanıltıcı reklâmlar kullanarak yatırıma ikna edip, yatırımcı kâr sağladığında türlü sebepler ve bahanelerle yatırımcıların paralarını vermeyen dolandırıcı bir şirkettir.


SÖZLEŞME UYANIKLIĞI

Genel Şartlar Kategorisinde ilginç bir madde: 2Madde 3.2: Sitedeki malî bilgiler (örn. döviz kurları, endeksler ve emtialar) doğru olmayabileceği, güncel olmayabileceği ve hatalı olabileceği ve şirketin bu bilgilere dayanılarak müşterinin veya üçüncü şahısların uğrayabileceği zararlar ve/veya olası gelirler konusunda sorumluluk kabul etmeyeceği açıkça belirtilmiştir.”“Bu da demek oluyor ki, kayıt olan kişilerin yüzde 1’in dikkate alıp okuduğu kullanım şartlarını kabul ettiğiniz anda hukukî olarak hiçbir dayanağınızın kalmadığını kabul etmiş oluyorsunuz.”


Yeni Asya Gazetesi


Bilim Haberleri

MollaCami.Com