Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ortak Bilgisayar Kullanımına Yönelik Güvenlik İpucu

Ortak Bilgisayar Kullanımına Yönelik Güvenlik İpucu



Oturum Açma Bilgilerinizi Kaydetmeyin


Web sitelerindeki oturumunuzu, tarayıcı penceresini kapatarak veya başka bir adres yazarak değil, mutlaka sitedeki oturum kapatma düğmesine basarak kapatın. Bunu yapmak, diğer kullanıcıların bilgilerinize erişmesini engellemeye yardımcı olur.

Kullanıcı adınızı ve parolanızı kaydeden pek çok program (özellikle anlık ileti programları), otomatik oturum açma özellikleri içerir. Başka bir kişinin yanlışlıkla (veya özellikle) sizin adınıza oturum açmasını engellemek için bu seçeneği devre dışı bırakın.

Ekranda önemli bilgiler varken bilgisayarın başından ayrılmayın
Ortak bilgisayarın başından bir süre (süre ne kadar olursa olsun) ayrılmanız gerekiyorsa, tüm programlardan çıkın ve önemli bilgiler içerebilecek tüm pencereleri kapatın.

İzlerinizi Silin
Ortak bilgisayarı kullanmanız bittiğinde, tüm geçici dosyaları ve Internet geçmişinizi silmelisiniz.

Geçici Internet dosyalarınızı ve geçmişinizi silmek için:

1.Internet Explorer’da Araçlar’ı ve sonra Internet Seçenekleri’ni tıklatın.

2.Genel sekmesindeki Temporary Internet files’ın altında Dosya Sil’i ve sonra da Tanımlama Bilgisi Sil’i tıklatın.

3.Geçmiş’in altında Geçmişi Sil’i tıklatın.

Omzunuzun Üzerinden İzleyen Meraklılara Karşı Dikkatli Olun
Günümüzde bilgisayar korsanlarının kişisel dosyalarınıza dijital olarak nasıl gizlice girdikleri konusunda pek çok haber vardır, ancak bazen eski izleme yöntemlerini unutuyoruz. Ortak bilgisayarı kullanırken, bilgilerinizi toplamak için omzunuzun üzerinden bakan veya önemli parolaları girerken sizi izleyen hırsızlara karşı dikkatli olun.

Ortak Bilgisayara Önemli Bilgiler Girmeyin
Yukarıda listelenen önlemler ortak bilgisayarı sizden sonra kullanacak normal bilgisayar korsanlarına karşı biraz koruma sağlayacaktır. Ancak, ortak bilgisayara gelişmiş bir yazılım yüklemiş olan daha gayretli bir hırsız her tuş vuruşunuzu kaydedecek ve bu bilgileri kendisine e-posta ile gönderecektir. Bu durumda bilgilerinizi kaydetmemiş olmanız veya izlerinizi silmeniz fark etmeyecektir. Bu bilgilere zaten erişeceklerdir.

Gerçekten güvende olmak istiyorsanız, ortak bilgisayara kredi kartı numaranızı veya herhangi bir mali veya önemli bilgiyi yazmaktan kaçının.



Bu şekilde çoğaltılabilir ipuçları...


Bilgisayar

MollaCami.Com