Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


bilgisayarın şifresi..

selam arkadaşlar yegenim bilgisayarlarına şifre koymuş açılırken sorulan şifre. :)onu çözmenin mümkünatı varmıdır acaba?

Bilgisarı açtığımızda (açma düğmesine bastıktan sonra windows başlamadan, 1-2 sn sonra) sürekli F8 tuşuna basarak karşımıza gelen siyah zemin üzerine yazılmış "Güvenli Mod" seçeneğine ok tuşları yardımıyla gelelim. "Enter" tuşu ile onaylayalım. Bilgisayarımız güvenli modda açılacak.

Açıldıktan sonra Başlat > Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları > Hesap değiştir seçeneklerinden kullanıcının şifresini değiştirebilirsiniz. Daha sonra bilgisayarınızı normal şekilde yeniden başlatarak değiştirdiğiniz şifre ile girebilirsiniz.

Yalnız; işletim sisteminiz Windows XP olmalı, vista ise formattan başka çareniz yok gibi... Bir de XP kurulurken şifre konmuş olmamalı. Aksi taktirde değiştirmek mümkün değil... Bir XP CD'si bulup onararak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz, vista için de aynı çözüm uygulanabilir.

bilgisayarı açar açmaz gelen şifre ise bios pilini çıkartıp tekrar takın..

windows şifresi ise
şifre ekranı geldiğinde Ctrl + Alt + Delete tuşlarına basın kullanıcı adı kısmında
sizin adlarınız yazar oradaki ad kısmına Administrator yazıp açın..

denetim masasından kullanıcı hesaplarına girip şifresini kaldırıp yada yeni şifre oluşturabilirsiniz... faruk kerdeşimizin dediği gibi administratore şifre koyduysanız bu işlemleri yapmanız imkansız..

Teşekkür ederim yapamaz isek tekrar bildiririm sağolun.. :)

Allah razı olsun yardımcı oldugunuz için.Sayenizde hallettik problemi :)

bilgiler icin tesekkürler


Bilgisayar Problemleri

MollaCami.Com