Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Başkalarının bilgisayarına girilebilir mi?

İnternetin duyulan en büyük efsanesi birilerinin kendi bilgisayarına girmesi hikayesidir.

Her yerde herkesten duyabileceğiniz bir efsanedir. Sen izin vermedikten sonra hiç kimse senin bilgisayarına giremez. Fakat herkes acemi bilgisayar kullanıcılarına bak bilgisayarına girerim diye tehditler savurur. Caylaklarda korkusundan yok falanca bilgisayarıma girdi. yok filanca bilgisayarıma girdi diye dert edinir.

Tıpkı sokaktaki her vatandaşın telefonlarının dinlendiği iddia etmesi gibi..

Trojan vs. gibi yazılımlar ile bilgisayara erişen HACKER girişimlerini bu yazının dışında tutuyorum. Hackerler genelde sadece kredi kartı bilgilerini çalmak için iş yaparlar. Çevrenizde gördüğünüz insanlarda bilgisayarı ne kadar bilirse bilsin bu konuda uzmanlaşması cok zordur. Genelde rus hackerler bu işlerde uzmandır.

Site yöneticileri adminler sizin bilgisayarınıza asla giremez. Bir cami imamının eşkiyalık yapabileceğini düşünmekten farksız bir durumdur.

Bir kişinin bilgisayarının içindeki verileri ancak o bilgisayarın başına oturup giren kişi erişip ulaşabilir. Eğer çok fazla evhamlanıyor ve bir güven sorunu yaşıyorsanız, internet için kullandığınız bilgisayar ile kişisel verilerinizi depoladığınız bilgisayarı birbirinden ayırınız. Hatta cok paranız varsa banka vs. işlemleri için de sadece ticari amaçlı ayrı bir birlgisayar tutabilirsiniz.

Kafamızı acaba bilgisayarımda virüs varmıdır, içine biri girer mi diye yormak yerine, kalbimize giren virüslerle uğraşmak lazım. Kalbimizde şeytanı lain mesken tutmuş mu onu tartalım. Bilgisayardaki virüs bir formatla silinir atılır ama KALBE hastalık bulaştımı ondan kurtuluş kolay olmaz. Şeytan orada mesken tuttumu akibet ateş olur.Dedikodu, gıybet, iftira, vesvese, fitne, intikam, hırs ve çomak sokma gayretleri ile kalbe giren virüslerin bedeli toprağın altında çok ağır ödenilir. Rabbim bizleri kendisinin razı olduğu amellerde daim kılsın..

amiin demek kalıyor

Kullanıcı ciddi anlamda bilinçsizse bu tuzaklara çok rahat kanabilir. Evet pc ye girilebilir. Keyloggerlar var. Yedirmek isteyen yedirir ve kullanıcı hiç farkında bile olmaz. Ki bilinçsiz olmasa bile eğer girmek isteyen kişinin sosyal mühendisliği çok iyiyse pc ye girer.


Bilgisayar Problemleri

MollaCami.Com