Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sistem Geri Yükleme Sorunu...(Lütfen Yardım!)

Hayırlı akşamlar.Bilgisayarımla ilgili 3 gündür ciddi sorunlar yaşıyorum yardımcı olursanız çok sevineceğim.En baştan başlayayım.

3 gün önce masaüstümdeki ok donup kalıyordu (hiçbir şey açık değilken,program falan kapalı ekran tertemiz;))ve klavye tuşları da çalışmıyordu ancak güç düğmesine basıp yeniden başlatabiliyordum.

Baktım böyle olmayacak Spyware Terminatör ile tarattım birkaç tehdit çıkınca NOD32 kullandım sağolsun her zamanki gibi trojen dolu bilgisayarı sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterdi.Anladığınız gibi Kaspersky kurup Trojenleri buldum ve kaldırdım...

Tabii sağ olayım süper zeki (!) ben System Volume İnformation dosyasında da virüs var diye onuda sildim.Galiba bu Sistem Geri Yükleme ile alakalı bir dosya idi.

Daha sonra bilgisayarım yavaşladı,her açtığımda malum siyah ekranımız çıkıyor ''Windows başlatılamadı....Güvenli Mod...Windows olağan şekilde başlasın....''diyen,Bilgisayarım klasörünü açtığımda 1 fener 30 saatte içindekileri gösteriyor,dahası hiçbir şekilde birşey indiremiyorum;download sayfası açılıyor 2. hedefi kaydet yeri açılmıyor sonrada 'İnternet yükleyemedi' diyor.

Her şeyden kötüsü ve yardımınızı istediğim nokta Sistem Geri Yükleme yapmak istedim ama bir türlü yapmıyor.İleri'ye kadar geliyor ve sonra kalıyor.Çıldırmak üzereyim.Format atmadan nasıl kurtarabiliriz acaba?

Çok başınızı ağrıttım kusura bakmayın ve şimdiden teşekkürler...;)

Sistem onarmayı denediniz mi? Eksik sistem dosyalarınız da geri gelmiş olur. Ayrıca kullandığınız işletim sistemi nedir?

Sistem Onarma??!Anladığınız gibi denemedim.Nasıl yapabilirim acaba?Bu arada XP kullanıyorum.

Hayırlı olsun artık Youtube videolarını da açmıyor bilgisayarım...Bakalım daha neler göreceğim,bekleyip göreceğiz;)

Sistem onarma ile ilgili bir yazım vardı; fakat bulamadım.. Kısaca tekrar izah edeyim:

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,24094.0.html

Linkteki ilk mesajdakileri uyguluyoruz; yani bir XP CD'si takıp boot ediyoruz.



Üstteki ekran geldiğinde 2. sıradaki "Kurtarma Konsolu kullanarak Win. XP yüklemesini onarmak için şimdi R'ye bas" ibaresini dikkate alarak "R" tuşuna basıyoruz.

Karşımıza siyah bir ekran çıkacak MSDos ekranı. Orada hangi Windows uygulamasında işlem yapacağımızı soracak, zaten bir tane Windows kurulu ise, C sürücüsünde ise mesela, karşısındaki rakamı, (genelde 1 olur) yazacağız. Ve enter tuşuna basıyoruz. Parola isteyecek.

Windows kurarken genelde parola koymayız, yani sisteme parola koymayız. Sadece bizim oturumumuzda parola olur, Administer büyük ihtimalle parolasızdır, varsa parola giriyoruz, yoksa enter tuşuna basıyoruz.

Yine hataya benzer bir şey görüyoruz; ekrana chkdsk/ r yazıp enter tuşuna basıyoruz. Onarma başlayacaktır.

***

Onarma duruma göre birz uzun sürebilir. Bittiğinde exit yazıp entere basarak bilgisayarı yeniden başlatabilirsiniz.

Yardımınız ve yanıtınız için çok teşekkürler. :)Şimdi uygulamaya başlayacağım.Tek sorum var bu işlemde bilgisayarımdan birşeyler silinme ihtimali var mıdır? ???

Adımlar doğru uygulanırsa silinme olmaz, yalnızca eksik sistem dosyaları onarılır.

Benim bilgisayarımda yüklemiş olduğunuz 2. yerde ''Bölümlenmemiş alanda birbölümoluşturmakiçin C'ye basın yazıyor.R diye bir tuşla ilgili birşey yok,'kurtarma' sözcüğü hiç geçmiyor zaten sağolsun(banamı kastı var ne? >:( )Ne yapmam gerek?

Xp CD'sini takıp bilgisayarı CD'den başlattığımızda XP dosyaları kopyalanır, kur dosyaları kopyalıyor, şeklinde.. Ardından bahsettiğim ekran gelmeli; yani XP CD'sini niye taktınız, hangi işlemi yapmak istiyorsunuz, gibi sorular..

Sizin bahsettiğiniz aşama birkaç adım ileride. Bahsettiğiniz şekilde ise, sabit diskiniz biçimlendirilmiş, bölüm oluşturulmamış durumda olur, ham disk yani.

Laptop mu kullanıyorsunuz masaüstü mü?

Laptop kullanıyorum.Şöyle anlatayım;İlk cd'yi takıyorum ve SP3 kur diyorum.Sonra sizin bahsettiğiniz gibi bir şeyler yükleniyor maviekranda daha sonra yukarıda resimdeki ekran geliyor ve 2. şıkta dediğim gibi ''Bölümlenmemiş alan bilmem ne'' yazısı çıkıyor.Cd'den olabilirmi acaba orjinal değil üzerinde sadece XP SP3 yazıyor? ::)

Daha demin ki sorun CD'denmiş! ::)Şimdi başka birtane buldum,bu sefer ki orjinal ;)

Yalnız şimdi de başka bir sorunla karşılaştım.Yukarıda ki Mavi ekranın aynısına ve 'kurtarma' kelimesine kavuştuktan sonra ;), dediğiniz gibi 2. şıkkı tıkladım. Bana ''Kur, bilgisayarınıza takılı hiçbir sabit disk bulamadı'' dedi.Bana bunu da dedi ya, şimdi ben bu bilgisayarı ne yapayım? ;D Öneriniz nedir kardeşim?

Tamamdır o sorunuda aştım Allah'a şükür.Ama şimdi de başka birşey çıktı maalesef :'( :'( :'(
Yaptıklarım;
Windows'un karşısına '1': Tamam ;)
Yönetici Parola karşısına 'Enter' yazma: Tamam ;)
D:\WİNDOWS karşısına 'chkdsk /r' yazma: ??? ??? ???

Bu System Volume İnformation dosyası C'de değilmiydi? ???
Neden C:\WİNDOWS değilde D çıktı anlayamdım.Nasıl değiştirebilirim???
Çok yaklaştık galiba,bu sorunuda çözdükten sonra inşallah gerçek anlamda 'kurtarmış' olacağız bilgisayarımı ;D

Sizin hard disk bayağı bölümlendirilip-birleştirilmiş falan...

Son meseleyi bir dahi izah ederseniz ::)

Hard disk'im sadece 2'ye bölük oda;C ve D.

Aslında yazdıklarımın hepsini okuyunca,benim bile kafam karıştı haklısınız ::)

Bahsettiğim son sorun MSDos ekranında.Dediklerinizi yaptım ama D:\WİNDOWS'u onardı.C çıkmıyor.Sorun bu! ;)

Bana kimse yardım etmicek mi :sad:

yeni format atin en iyisi ben öyle yapiyorum


Bilgisayar Problemleri

MollaCami.Com