Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bebek Arabaları Hakkında Bilgiler

Bebeğinizin güvenliği herşeyden önce gelir. Şık görünümünden ve fiyatından önce malzemesinin kayıtlı olmasına bakın. Metal aksamı bu aksamların birleşme yerleri ve kumaşı önemli.

Bebeğin belinden ve omuzlarından gelen 5 noktalı emniyet kemerine sahip olmalı.

Arabanın içi yumuşak ve dolgulu kumaşla döşenmiş olursa bebeğiniz daha çok rahat eder.

Bebek arabasının hareketi sırasında sarsıntıyı en aza indirmek için tekerlekler çok küçük olmamalıdır.

Bebek arabasının sırt dayama kısmı ayarlanabilir olmalıdır. Bebeğin uyuma oynama oturma gibi ihtiyaçlarını karşılarken 3-4 pozisyonda kullanılabilmelidir.

Bebek arabasının çift yönlü kullanılabilmesi size kolaylık sağlar. Güneşli rüzgarlı havalarda bebeğin yönünü çevirmek yada çevresini görmesi için gidiş yönünü seçmek isteyebilirsiniz.

Bebek arabası yağmurluğu ve ayak koruma örtüsü de bebeğinizin sağlığı ve sizin pratik kullanımınız için idealdir.

Bebek arabasının rahat sürümü anne babalar için önemli. Kolay manevra yeteneğine sahip arabalar ve 360 derece dönebilen tekerlekler artık standart. Günümüzde çift yönlü bir çok arabada da 360 derece dönebilen tekerlekler mevcut.

Tek ayakla yada elle ayarlanabilen frenler kullanım kolaylığı sağlarlar.

Bebek arabasının mutlaka güneş için bir tentesi olmalıdır. Tentesinde bir penceresinin olması sık sık bebeğinizi kontrol etmenizde size yardımcı olacaktır.
Bebek arabasının kumaşı yıkanabilir ve silinebilir olmalıdır. Bebeği terletmeyen kolaylıkla yanmayan su geçirmeyen kumaşlar bebek arabaları için idealdir.

Ebeveyn itme kolunun yüksekliği ayarlanabilir olmalıdır. Bu arabayı kullanan farklı kişilere kolaylık sağlar.

Bebek arabasının önünde mutlaka koruyucu bir bar olmalıdır. Şekli ve kullanım şekli değişse de bu bar gereklidir.

Bebek arabasının ayak destek yerinin olması gerekir. Çocuk büyüdükçe uzayan boyu nedeniyle bu desteği kullanma ihtiyacı artacaktır.
Bebek arabasının altındaki sepetler bebeğinizin eşyaları için size gereklidir.

Amortisörlü bebek arabaları kaldırımlardan inerken yada engebeli yollarda bebeğinizin daha az sarsılmasını sağlar.

Kolay açılıp kapatılabilmesi gerekir. Özelikle tek başınıza bebeğinizle seyahat ederken kolay açılıp kapanan ve taşınan arabalar gerekir.
Aldığınız bebek arabasının garanti belgesi ve süresi ayrıca servis hizmeti olması gerekir.

Değişik modeller ve tercihleriniz

Yaşam biçimine göre bebek arabanızı belirleyin. Evinizin yeri arabanızın bagajı merdiven çıkma zorunluluğunuz toplu taşıma araçlarını bebek arabasıyla kullanma gereksiniminiz bebek arabası alırken göz önünde bulundurmanız gereken noktalar.

Katlandığında desteksiz ayakta duran yada omuz askısı bulunan bebek arabaları ellerinizi kullanmakta rahatlık sağladığından tercih edilen modellerdir.

Travel sistem bebek arabaları oto koltuğu araba bazen de bir portbebeden oluşur. Yeni doğan bebeğinizin arabadan eve konforu bozulmadan taşınmasında kolaylık sağladıklarından tercih edilir. Oto koltuğu planlayan aileler bu modelleri tercih etmelidir.

teşekkürler
yeni bebek arabası alacakların çok işine yarayacaktır bu bilgiler :)

bebek arabası ile ilgili güzel tüyolar elinize sağlık


Bebek Ürünleri

MollaCami.Com