Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    2

    Avamil Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

      
    Avamil-1

    Nahiv bölümünün ilk kitabı avamil, amillerin kısımları. harfi cerlerin ilk beştanesi.


  2. #2
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Avamil Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Avamil - 2

    Avamil'den harficerlerin altıncısından sonuna kadar harficerlerin okunması. Harficer bir ismi cer eder.


  3. #3
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Avamil Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Avamil-3



    Avamildeki amil konusunun devamı. amil semainin beş nevisinin ikinci, üçüncü ve dördüncü nevileri.
    İsmini nasb edip haberi ref edenler.
    İsmi ref edip haberi nasb edenler.
    Fiili muzariyi nasb edenler.

  4. #4
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Avamil Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Avamil-4



    Fiili muzariyi cezm edenler on beş tanedir. bunların 4 tanesi bir fiili muzariyi cezm eder, 11 tanesi de iki fiili muzariyi cezm eder.
    Gramer dersi ile alakalı avamil kitabından amillerden beşinci semai olanlar 15 tanedir.

  5. #5
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Avamil Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Avamil-5



    Kıyasi amiller dokuz tanedir. bunların kaideleri vardır.
    Manevi amil iki tanedir. Toplam altmış amil tamam oldu.

  6. #6
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Avamil Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Avamil - 6 Alıştırmalar



    Avamil dersimizin bu bölümünde amillerin taksimatı yapılıyor ve her neviye bir örnek verilmiştir. Takip edenler kendilerini geliştirmek için bütün misalleri tatbik ederek pekiştirmelidirler, anlaşılmayan yerleri mailimize bildirirsizin.

  7. #7
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Avamil Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Avamil - 7 Mamulu Asale



    Asıl mamuller yirmi beş tanedir. merfu', mensub, mecrur ve meczum.

  8. #8
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Avamil Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Avamil - 8 Mamulu Tebaiyye



    Tabi olan mamuller beş kısımdır. sıfat, on harften biri ile atıff, tekid, bedel ve atfı beyan.

  9. #9
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Avamil Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Avamil-9



    İrab bölümü. Hareke ile ve harfler ile olan irab. tam ve nakıs irab. dokuz mu'rebin tanımı. lafzi, takdiri ve mahalli irab.

  10. #10
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    295
    Rep Gücü
    2

    Cevap: Avamil Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Avamil - 10 Alıştırmalar



    amil, mamul ve irabın topluca alıştırma misallerinden bir kaç tanesi yazılarak anlatılıyor.
    amili bilirsek, mamulü buluruz ve üzerindeki irabı biliriz.

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. (AVAMIL)
    Konuyu Açan: müteallim, Forum: Avamil .
    Cevaplar: 53
    Son Mesaj : 09-11-2013, 00:37
  2. Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi
    Konuyu Açan: Fihi Ma Fih, Forum: Emsile.
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj : 04-10-2013, 15:55
  3. İzzi Dersleri - Ali KARA HOCAEFENDİ
    Konuyu Açan: Fihi Ma Fih, Forum: Sarf.
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj : 01-06-2013, 18:32
  4. Maksud Dersleri - Ali KARA Hocaefendi
    Konuyu Açan: Fihi Ma Fih, Forum: Maksut.
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj : 30-05-2013, 21:39
  5. Bina Dersleri - Ali KARA Hocaefendi
    Konuyu Açan: Fihi Ma Fih, Forum: Bina.
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj : 29-05-2013, 20:28

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •