Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Renault Zoe dünya rekoru kırdı




ZOE yeni bir dünya rekoru kırdı. Bu seri üretilen elektrik motorlu bir aracın 24 saatte katettiği en uzun mesafe rekoru.

Aubevoye hız pistinde 363 tur yapan ZOE, bin 618 km’ye ulaşarak bin 280 km’lik eski rekorunu % 25 kadar geçerek yenilemiş oldu. Aubevoye, 1 Haziran 2012 Cuma saat 16:00. İki Renault ZOE CTA (Centre Technique d’Aubevoye-Aubevoye Teknik Merkezi) hız pistinden start aldı.

Aubevoye’dan, Cléon’dan, Sandouville’den, Flins’den, Douai’dan ve Grand Couronne’dan gelen on beş pilot dönüşümlü olarak şarj ve sürüş seansları için araçların direksiyonunda nöbet değiştirdiler.





24 saat sonra, iki ZOE, göstergelerindeki 1 618 km ve 1 506 km ile varış çizgisini geçtiler. İki otomobil, performans ve dayanıklılıklarını ispatladılar.

Bu performansa ulaşmak için ZOE, büyük bir teknolojik iyileştirmeden faydalandı: Caméléon şarj cihazı. Benzeri olmayan sistem, dünyada bir ilk olarak ZOE’nun her tip prizde şarj edilebilmesine imkân veriyor ve bütün amperajlarda çalışıyor.

ZOE böylelikle sadece 30 dakikadan az bir sürede batarya kapasitesinin % 80’inin şarj edilmesini sağlayan 43 kW’lık hızlı şarj sisteminden yararlanabildi.

Toplamda, finalist ZOE, 24 saatte 18 kez hızlı şarj gerçekleştirmiş oldu. ZOE Renault’un elektrikli çekiş teknolojisinin kompakt ve çekici bir tasarım ile, erişilebilir bir fiyata (15 700 €’den başlayan) tüketicinin beğenisine sunuyor.

ZOE yıl sonunda yetkili satıcılarda satışa sunulacak. Müşteriler renault-ze.com üzerinden şimdiden ZOE için sipariş verebiliyor.


Arabalar

MollaCami.Com