Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Üniversiteliler yerli elektrikli otomobil yaptı!




Artvin Çoruh Üniversitesi Artvin Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü öğrencileri, elektrikle çalışan araba yaptı.

Sistem Analizi ve Tasarımı dersi proje ödevi olarak 3.5 ayda tamamladıkları 'Elektrikli Otomobil Projesi'nin tanıtımı için Artvin Çoruh Üniversitesi Konukevi'nde toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adnan Uzun, Artvin Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri ile projede yer alan öğrenciler katıldı.

Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Bilgehan Tozlu, Elektrikli Otomobil Projesi'nin, mütevazi imkanlarla hazırlanan bir proje olduğunu belirtti.

Toplam bütçesi 4 bin 500 lira olan projeye, bir firma tarafından piyasa değeri 2 bin 500 lira olan jel akülerinin hediye edildiğini ve projenin yaklaşık 2 bin lira gibi çok cüzi parayla hayata geçirildiğini ifade eden Tozlu, ''Araç, üzerindeki akülerle düz yolda yaklaşık 30 dakika yol alabiliyor. Şarjı bittiğinde, aracın arka tarafındaki fişi prize takarak 5-10 saat arasında şarj ediyorsunuz ya da bekliyorsunuz, üzerindeki güneş panelleri aküleri 2 günde şarj ediyor. Bu sayede zaten ekonomik olan elektrikli aracın yakıtı bedava olabiliyor'' dedi.



Tozlu, otomobilin, düz yolda saatte 100 kilometre hıza ulaşabildiğini de söyledi.

Tozlu'nun sunumunun ardından Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman, projede emeği geçen öğrencilere başarı belgesi, projenin hayata geçmesine katkıda bulunan ustalar Hakan Özer, Naci Özay, Mevlüt Duyan, Ogün Erdem ve Tolga Duyan'a teşekkür belgesi verdi.

Rektör Duman, daha sonra elektrikli otomobilin test sürüşünü başarıyla tamamladı.

Samanyolu Haber


Arabalar

MollaCami.Com