Toplam 3 Sayfadan 1. Sayfa 123 SonuncuSonuncu
Toplam 37 sonuçtan 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree17Likes

Konu: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

  1. #1
    Üyemiz Okur Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    78
    Rep Gücü
    12

    Question Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

      
    Bir araba almak istiyorum araç sahipleri bu konuda yardımcı olursa sevinirm
    Otomobil markalarında farklı kampanya ve ödeme koşulları var..bütçeye en uygun olanı tercih ediyoruz ama bazen bütçeye uygun olsun diye aldığımız ürünler zaman içinde daha fazla masraf çıkarıyor.Acaba hangi marka teknik ve kullanım boyutunda sağlam yada güvenilir..alman arabaları motorda 1.numara ama fiyatları çok yüksek orta düzeyde hem sağlam hem kullanışlı olarak hangi marka araçları yada hangi ülkelerin otomobillerini önerirsiniz..
    Müderris ve vuslat vesile bunu beğendi.
    Bu günün işini yarına bırakma ...

  2. #2
    Aktif Üye Kasirga KÂŞİF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    4,394
    Blog Entries
    249
    Rep Gücü
    19

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    2.el alıyor iseniz mutlaka sorunlar, kandırmalar çıkabilir.

    Bütçenize uygun sıfır araba olsun temiz iş olsun...

    Yinde ben sıfır ithal araba alıcam diyorsanız, yine istişare edersiniz..
    Kulluğun en güzeli;

    kulun Allahü teâlânın verdiği nimetler karşısında,

    şükürden âciz olduğunu bilmesidir.

    Abdullah Harrâz "Rahmetullahi Aleyh


  3. #3
    Tarih öğrenmek farzdır... Kasirga Müderris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    4,452
    Blog Entries
    4
    Rep Gücü
    30

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Aç çok bildiklerimizden tecrübelerimizden faideli olmaya çaılışalım
    Alman arabaları çok güzel.
    Mercedes, bmw, opel, wosvagen, seat, skoda yeni çıkanları bir birinde kaliteli
    Söz konusu kalite konfor teknoloji, rahatlık emniyet olunca pahali olabilir ve doğaldır.
    Mesela Opelin her bütçeye hitap eden arabalı var.
    Dizel arabalar geç bozulur ama parçası pahalı; benzinli araba çabuk bozulur ama parçalar ucuz.
    Bu arada buzulacak diye bir kaide kıyas yok ha
    Arıza verebilir yani

    İkinci el arabaya gelince yakınen bir tanıdığınız olmadığı müddetçe veya ekspertiz yaptırmadan kesinlikle almayınız.
    Bie nevı oda şans meselesi...

    İhmal ihanete eşittir...
    Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...

  4. #4
    Üyemiz Okur Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    78
    Rep Gücü
    12

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Alıntı deniz mavisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.el alıyor iseniz mutlaka sorunlar, kandırmalar çıkabilir.

    Bütçenize uygun sıfır araba olsun temiz iş olsun...

    Yinde ben sıfır ithal araba alıcam diyorsanız, yine istişare edersiniz..
    evet 2. elde sakata gelme durumu var..
    ithal araba derken kardeş, tamamı yerli araba yok ki türkiyede

    Bilgiler ve öneriler için sagol üçharfbeşnokta

    Başka öneride bulunacak yok mu ? yada sitede araba sahibi olan yok mu
    Bu günün işini yarına bırakma ...

  5. #5
    Aktif Üye Poyraz Zümrüd-ü Anka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2012
    Mesajlar
    1,717
    Rep Gücü
    14

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Tavsiye olarak Volkswagen'in tüm araçları derim ben kardeşim, bir de Ford Focus'un son versiyonu fena değil.
    Ama açıkcası ben arabadan pek anlamam, sadece kullanmasını bilirim
    Sen!
    Kandili bile görmeyen kör!
    Kandille neyi göreceksin?


    Sadi-i Şirazi

  6. #6
    Üyemiz Okur
    Üyelik Tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    82
    Rep Gücü
    9

    Talking Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Emniyet bakımından Chevrolet derim örnekmi
    Kocamanlar hep onu kullanıyorlar

    Kızlar erkeklerin peşinde, erkekler kızların peşinde, kimse bilmiyor ki Azrail a.s hepinizin peşinde...

  7. #7
    Ihya Bağımlılık Yapar :) Firtina Suvari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    2,623
    Rep Gücü
    26

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Güzel konuya değinmişsiniz.

    Aslında bu alanda almak istediğimiz ürünleri buradan sorabiliriz. güzel olur diye ümit ediyorum.

    Alıntı ferihaferhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emniyet bakımından Chevrolet derim örnekmi
    Kocamanlar hep onu kullanıyorlar
    Chevrolet markasının logosunda + işareti olduğu için sıcak bakmıyorum.

    Araba konusunda acemi iseniz tavsiyem ikinci el ile başlamınız olacaktır. Eğer biraz tecrübeli iseniz ve uzun bir dönem kullanırım diyorsanız sıfırdan şaşmamak lazım.

    reneult, citroen, pegeuet bunlar fransız malı.. bence uzak durmalı

    Alman ve uzak doğu arabaları tavsiye olunur
    Forumda bugün, dün, geçen sene bugün gibi durumlar için ihyaforum.net sayfasına tıklayınız..

  8. #8
    Global Moderatör Kasirga anise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    3,432
    Rep Gücü
    25

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Eğer çok lüks merakınız yoksa, güvenliği yerinde olsun az yaksın diyorsanız Ben Toyotacıyım hemde sonuna kadar Ama hızı severim çok pratik olması lazım diyorsanız size gelmez.

    Senelerdir Toyota kullanıyoruz çok memnunuz. Model yükseltmek istediğimizde değerinde sattık hiç kaybımız olmadı. Tavsiyemdir
    Her düşüş bir öğreniş, ne düşüş bitti ne öğreniş...

  9. #9
    Aktif Üye Kasirga KÂŞİF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    4,394
    Blog Entries
    249
    Rep Gücü
    19

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Fiat, renault, dacia, bunların türklerle ortaklığının olduğunu zannediyordum.

    yanılıyorsam düzeltin lütfen...

    renault, dacia, bunlar ikiside aynı firmaya ait daciada da aynı motor,

    taksicilere bakın, hem ekonomik hem az yakıt yakan araçları kullanıyorlar...

    Bunların haricinde tabi ki, toyota

    Size tavsiyem bildiğiniz güvendiğiniz kimsede var ise 2.eli tercih edin.

    Çünkü 2 servis müdürü tandığımız ikiside " insanlar arabada öyle oynamalar yapıyorlar sistem fark etmiyor" diyorlar.

    Sıfır olunca, zihnen fikren rahat olursun.
    Kulluğun en güzeli;

    kulun Allahü teâlânın verdiği nimetler karşısında,

    şükürden âciz olduğunu bilmesidir.

    Abdullah Harrâz "Rahmetullahi Aleyh


  10. #10
    Tarih öğrenmek farzdır... Kasirga Müderris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    4,452
    Blog Entries
    4
    Rep Gücü
    30

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Alıntı Suvari Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel konuya değinmişsiniz.
    Araba konusunda acemi iseniz tavsiyem ikinci el ile başlamınız olacaktır.
    Alman ve uzak doğu arabaları tavsiye olunur
    Evet güzel bir konu
    Burda şuda karşımıza çıkıyor, kişinin elinde parası belli miktarda.
    İkinci el alsa, birinci el araba alamayacak, parasının yarısı gitmiş oluyor.
    Birinci el araba alsa acemiyim ya sağa sola vurursam ne olur
    onun hesabını yapıyor.
    O zaman ortası diyelim sıfıra yakın araba alın
    Ama kesinlikle alman arabasında vazgeçmeyin...

    İhmal ihanete eşittir...
    Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...

  11. #11
    Aktif Üye Firtina Mecelle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    2,310
    Rep Gücü
    26

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    2. el araç almak için öncelikle kendiniz de araba konusunda tecrübeli ve yeterli bilgiye sahip olmalısınız..araçlardaki teknik donanımlar motor vs bunları iyi tanıyor ve anlıyor olmalısınız..başkasının size garanti vermesinden se, kendinizin anlayarak görerek ve bilerek onay vermeniz her zaman daha iyidir..

    2.el araçta tanıdıgınız, aracını nasıl kullandıgını ne zaman aldıgını vs yakınen bildiginiz kişilerden almayı tercih edin..Kendisini tanıdıgınız her kişinin aracını da tanımış olmazsınız !

    Tanıdık ve gerçekten güvenilir bir sanayiciniz varsa aracı onunla birlikte,birbirinden bağımsız en az 3 sanayide muayene ettirin..(aracı alacagınız kişinin tanıdıgı sanayici güvenilir olmayabilir..)

    Ne kadar kendinizi tecrübeli ve konuya hakim görsenizde, mutlaka araçlar konusunda tecrübe edinmiş farklı marka model kullanmış kişilerin fikir ve önerilerini göz ardı etmeyin..

    Sonuçta sıfır yada 2.el araç ülkemizde malesef yarı yarıya vergiye tabii..cebinizden çıkacak paranın her kuruşunu hesaplayıp iyi degerlendirip ,aceleye getirmeden karar vermeniz menfaatinize olacaktır..Araba almak ve satmak giysi yada ayakkabı almak gibi degil neticede..bir deneyim bir ay sonra olmadı değiştireyim diyemezsiniz..alım vergisi sigortası vs derken ciddi miktarda paranız deneme aşamasında cebinizden çıkmış olacak..

    Sıfır araç alırken de muayene ettirme kazası varmı yokmu araştırmanız gerekmiyor ama, mutlaka markaları ve modelleri teknik donanımları yakıtı genişliği vs konusunda iyice arastırın..her markanın birbirne muadil özelliklere sahip araçlarını kıyaslayın..

    Araç alırken araçtan beklentileriniz önemli..
    örnegin aileniz kaç kişilik ? aile arabası mı kendiniz için mi?
    kullanım ne sıklıkta olacak ? şehir dışı kullanacakmısınız?
    Aracı değiştirmemek üzre mi alacaksınız? ilerde üst modelini yada farklı secenekte aracları tercih edebilirmisiniz?
    baktıgınız araçların yakıt miktarları?
    çocugunuz varsa güvenlik ve emniyeti varmı?
    bagaj önemliyse bagaj kısmı,
    araba içi ekstra bölmeler
    vites seçenekleri vs gibi ihtiyaçlarınıza yönelik özellikte araçları kıyaslayabilirsiniz..

    ilk bakışta diger markada görünüş itibari ile aynı degerde sandıgınız bir araba; muadillerine göre, beklentilerinize daha fazla cevap veriyor olabilir.o aracta tüm beklentileriniz için vereceginiz parayı, muadillerinde özellikler arttıkca fazlasıyla ödemek zorunda kalabilirsiniz..

    Genel olarak verilen parayı motoruyla,saglamlıgı ile ekonomik kullanışlı haliyle hak edebilmeli ..Çok fazla oldu ama, türkiyede orta düzey sayılabilecek bir aracı 40-50 bin tl ye aldıgınız düşünülürse az bile ..

    Tabi herşeyden önemli olan ne kadar bütçeniz var ve nasıl ödeyeceksiniz
    Ey Birader Bir Noktasın! Haddini Bilde Yürü
    Şimdi Ahû Bir Olur Hınzır olur Nice Sürü!..

  12. #12
    Üyemiz Okur
    Üyelik Tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    82
    Rep Gücü
    9

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Alıntı Suvari Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Chevrolet markasının logosunda + işareti olduğu için sıcak bakmıyorum.
    Madem Chevrolet markasını beğenmediniz.
    O zaman al bir tane MAZDA Huzur elbette NAMAZda.
    Suvari ve Mecelle bunu beğendi.

    Kızlar erkeklerin peşinde, erkekler kızların peşinde, kimse bilmiyor ki Azrail a.s hepinizin peşinde...

  13. #13
    Üyemiz Okur Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    78
    Rep Gücü
    12

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Bilgiler için sagolun çok kararsızım şuan
    araştırmaya ve markaları kıyaslamaya devam ozaman
    Suvari bunu beğendi.
    Bu günün işini yarına bırakma ...

  14. #14
    Aktif Üye Katılımcı
    Üyelik Tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    408
    Rep Gücü
    11

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Tavsiyem Ferrari.
    Hani mizacima uymuyor derseniz Espace haric Renault olabilir derim.
    Ford'da, VW, Audi iyidir fakat bütce meselesidir. Lakin Opelden uzak durmanizi öneririm.
    Suvari ve KÂŞİF bunu beğendi.

  15. #15
    Aktif Üye Kasirga KÂŞİF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    4,394
    Blog Entries
    249
    Rep Gücü
    19

    Cevap: Hangi Marka Otomobil Tavsiye Edersiniz?

    Chrysler bmw audi bunlar süper arabalar da daası var...
    Kulluğun en güzeli;

    kulun Allahü teâlânın verdiği nimetler karşısında,

    şükürden âciz olduğunu bilmesidir.

    Abdullah Harrâz "Rahmetullahi Aleyh


Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. Ne tavsiye edersiniz
    Konuyu Açan: Müderris, Forum: Alış Veriş Bölümü.
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj : 17-03-2012, 08:36
  2. Hangi marka fotoğraf makinası tavsiye edersiniz ?
    Konuyu Açan: safran78, Forum: Fotoğraf Makinaları.
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj : 10-03-2012, 23:49
  3. Hangi marka fotoğraf makinası kullanıyorsunuz?
    Konuyu Açan: Suvari, Forum: Fotoğraf Makinaları.
    Cevaplar: 23
    Son Mesaj : 10-03-2012, 17:32
  4. Hangi lettopu tavsiye edersiniz?
    Konuyu Açan: zamanx, Forum: Teknolojik Araştırmalar ve Haberler .
    Cevaplar: 34
    Son Mesaj : 19-04-2009, 04:35
  5. Çatı katınızı nasıl dekore edersiniz?
    Konuyu Açan: gözyaşı, Forum: Ev dekorasyonu.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj : 23-09-2008, 00:49

Bu Konu İçin Etiketler

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •