Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çocuk sevgiyle büyütülmeli





Anne, baba ve aile bireylerinin iletişiminin, çocuğun ileride nasıl bir birey olacağını ciddî şekilde etkilediği, çocuğa verilecek en önemli iki unsurun sevgi ve eğitim olduğu belirtildi. Özel Sultan Alparslan Koleji, öğrenci velilerine ‘Çocuklarda Olumlu Davranış Geliştirme ve Anne-Baba Tutumları’ konulu seminer düzenledi.


Kolejin rehber öğretmeni Hacer Çelik, eğitimin disiplinle beraber olması gerektiğini ifade ederek, “Bir ailede eğer disiplin yoksa orada bir eğitimden de bahsetmek zordur. Bizler toplum olarak sevginin ve eğitimin dozunu ayarlayamıyoruz. Bu durumda ortaya aşırı koruyucu, aşırı baskıcı ve otoriter, sınırsız özgürlükçü, mükemmeliyetçi anne-baba tutumları çıkıyor. Sağlıklı olan ise yeterli ilgi, sevgi, disiplin ve hoşgörüyü çocuklara göstermektir. Demokratik aile tutumu sergilemektir” dedi.


Okul Müdür Yardımcısı Fahri Esen de anne-babaların, çocuklarına olumlu ve güzel davranış kazandırmak isterken, öncelikle kendilerinin örnek olması gerektiğini söyledi. Çocukların, genelde söyleneni değil büyüklerinin yaptıklarını örnek aldığını belirten Esen, “Anne babalar, çocuklarına yapmalarını istedikleri davranışlarla ilgili olarak açıklamalar yapmalı, çocuklarını olumlu ve güzel davranışlar yönünden desteklemeli, güven vermeli ve onları takdir etmelidir.


Onlara yapabilecekleri, yaşlarına uygun görevler vermeli, kapasitelerinden daha fazla beklentiye girmemeli. Onlarla birlikte vakit geçirip kendilerini ifade etmelerine ortam oluşturmalı, yap-boz oyuncak, çocukların aileleriyle güzel vakit geçirmelerini sağlamaktadır” diye konuştu.


Yeni Asya Gazetesi


Annelik ve Çocuk Eğitimi

MollaCami.Com