Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sabunlar



Zeytinyağı sabunu ;
Zeytinyağlı sabun tamamen Ege ve Akdeniz ikliminde yetişen Zeytin ağacı meyvesinden yani %100 Zeytinyağından imal edilmiştir.

Geleneksel kullanımın yanı sıra doğallığa önem veren herkesin tercih ettiği sabundur.Bitkisel yağ bakımından zengin olan zeytinyağlı sabun,E
D,K, vitaminlerini içerir. Banyoda kullanılan zeytinyağı sabunu genel vücut ,yüz ve saç temizliğinde de güvenle kullanabileceğiniz doğal bir üründür.

Bol köpüğü ve yumuşak yapısı ile mükemmel bir banyo sabunudur. Düzenli kullanıldığında cildi güzelleştirir , saçları güçlendirir , cilt hastalıklarına karşı cildin direncini artırır.

Antiseptik özelliği sayesinde yüz ve vücut derisindeki sivilce , tahriş egzama , mantar , sedef , pişik , isilik ,alerji gibi cilt rahatsızlıklarında kanıtlanmış yararları vardır.Saç dökülmesi , kepek ve baş derisindeki sivilcelerin giderilmesinde kullanabilirsiniz

Zeytinyağı sabunu kullanımı sonrasında cilt yumuşak , temiz ve daha esnektir.
Hassas ciltler uygundur sağlıklı ciltleri korur.

[img width=300 height=300]http://img1.blogcu.com/images/d/o/g/dogalsabun/100a4270.jpg[/img]
Bitkisel doğal sabunlar

Zeytinyağı ,Hindistan cevizi yağı,palmiye yağı gibi bitkisel yağların karışımından yapılan ve sabunlaşma sağlandıktan sonra aromaterapi etkileri bulunan doğada yetişen bitkilerden elde edilen yağlar ile takviye edilmiş sabunlardır.

Bitkisel Doğal Sabunların yapımı aşamasında açığa çıkan gliserin sabun içinde bırakılarak sabunun nemli ve yumuşak bir kullanım şekli alması sağlanır.

Papatya ,lavanta,kekik,nane,ısırgan,kayısı ve bunlar gibi doğal yağların takviyesi ile yapılmış sabunların çeşitli deri ve saç rahatsızlıklarına iyi geldikleri , bu tür sabunların nemlendirici özellikleri sayesinde kuru ve yağlı ciltlerde dengeleyici etki gösterdikleri , kepeklenme ve mantar rahatsızlıklarında etkili oldukları çeşitli kaynaklarca belirtilmiştir

verdiğiniz biligiler için teşekkürler gözyaşı kardeşim.



SPA.
SPA, Latincede "Salus Per Aquam", Türkçede "Su İle Gelen İyilik" anlamına geliyor. Geçmişi Romalılara kadar dayanıyor.
Su ile iyileşme, suyun kullanımından gelen sağlık, suyun sıcak, soğuk ve farklı biçimlerde (akıtma, damlama, duşlama, püskürtme) uygulanması ile kazanılan dinlenme ve ferahlama duygularının edinildiği bütünleyici terapi anlamında kullanılmaktadır.
Günümüzde bir çok konaklama yerleri ,oteller ve SPA merkezleri suyun tedavi edici özellilerini ,müşterilerine çeşitli aromatik yağlar ve özel sabunlar ile destekleyerek sunmaktadırlar.
Kullanılan aromatik yağlar tamamen doğaldır. Bu yüzden sabunların renginde farklılıklar görülebilir.

Resimde sabunlar
sabundan daha çok tatlıya benziyorlar ;D
Canım çekti şimdi ....

[img width=300 height=300]http://img.alibaba.com/photo/10988074/Natural_Soap.jpg[/img]


Kükürtlü Sabun:
Kükürtlü sabunun diğer sabunlardan farklı olarak bir çok değişik faydalı yönü bulunmaktadır. Bileşiminde kükürt ve iyot içermektedir. Yüz ve sırt sivilcelerine karşı etkili olduğu gibi kepeklenmeye ve konaklanmaya karşı başarıyla kullanılır.

[img width=300 height=300]http://www.turuncgida.com.tr/foto_galeri/defnesabunu.jpg[/img]


Defne Sabunu:

Defne mucize bitki diye de anılmaktadır. Defne meyvelerinden elde edilen (garlı) çok faydalı bir yağdır. Antiseptik özelliği vardır. Bu yağdan defne sabunu yapılmaktadır. Saç dökülmesi, kepeklenmeye karşı etkilidir. Ayrıca cilde çok faydalıdır. Antiseptik özelliğinden dolayı tüm vücut parazitlerine ve mantar hastalığına karşı faydalı bir üründür.



Gliserinli Sabun:

Gliserinli sabun; adındanda anlaşılacağı gibi diğer sabunlara göre gliserin ağırlıklıdır. Gliserinin deri, saç ve tırnaklar için faydaları saymakla bitmez. Saç ve teni yumuşatır, tazelik ve parlaklık verir. Cilt çatlaklarına etkili ve faydalı bir temizlik ürünüdür.

[img width=300 height=300]http://www.asmadogal.com/img/urun/yosun.jpg[/img]


Yosunlu sabun

Selülit ve kırışıklıklar için tavsiye edilir. Yosunlu sabun selülit için birebirdir. Cilde duruluk ve ferahlık verir, denizden aldığı mineraller deriyi dinlendirir ve parlaklık kazandırır. Yosun, tuz içerdiğinden antiseptik özellik taşır, bakterilere karşı koruyucudur. Yosun sabunu ile banyo yapıldığında ölü deriyi yokeder. Yosunlar yüksek miktarda protein, mineral ve vitamin ihtiva ederler, kalsiyum, fosfor ve iyot açısından zengindirler. Yosunlar A, C, B1, B2, B6, B12 ve E vitaminlerini de bünyesinde bulundurur. A vitamini cildin dengelenmesinde, B vitamini tenin parlamasında, C vitamini kolajen özümlenmesinde etkilidir. E vitamini ise kolajen ve elastin liflerinin oluşumunda yer alır ve cildin yaşlanmasını önler.

[img width=300 height=300]http://www.netpamarket.com/img/urun/maydonoz_isirgan_Sabunum.jpg[/img]


Isırgan özlü sabun
Tamamen el yapımı doğal bitkilerden üretilen sabundur, İçerdiği bitkisel yağlar sayesinde saçları besleme, Saç dökülmelerini önlemede, Saçları güçlendirmede, Saçlara canlılık kazandırmada, Kepeği engellemede yardımcı olabilir, içerdiği saf zeytinyağı ile cildi besler,kurumasını önler,kalıcı nemlilik ve yumuşaklılık sağlar.

[img width=300 height=300]http://www.1resimler.com/data/media/1280/kayisi-sabunu.jpg[/img]


Kayısı özlü ve gliserinli sabun
Tüm cilt tipleri için tavsiye edilir. Özellikle yüz temizliği için idealdir. Akneleri temizler, cilde canlılık verir. Nemlendirici özelliğe sahiptir.

[img width=300 height=300]http://img176.imageshack.us/img176/2466/dreamstimenl6.jpg[/img]


Meyveli sabunlar
Bileşiminde meyve özleri içeren hoş kokulu bu sabun, çocukların hassas cildi için özel olarak hazırlanmıştır. Cildi tahriş etmeden temizler. Badem,Kayısı ve kalendula özleri cildi besler, yumuşatır ve nemlendirir. Bebeklerde de güvenle kullanılabilir.

Boyar madde ve kimyasal koruyucu içermez.

Bileşimi: Doğal Sabun Bazı, Esans, Tatlı Badem Yağı, Kayısı Çekirdeği Yağı, Kalendula

Çok güzel bendede sabun merakı var,
Çok severim doğal sabunları... :)

Bu güzel bilgiler için teşekkürler gözyaşı kardeşim

paylaşım için teşekkürleer..


Alternatif Tıp

MollaCami.Com