Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kadına en büyük şiddetin kaynağı medya




AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda görevli psikolog Sabahat Karaçelik, kadınlara yönelik en büyük şiddeti medyanın yaptığını söyledi.


Kadına en büyük şiddeti medya yapıyor

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda görevli psikolog Sabahat Karaçelik, kadınlara yönelik en büyük şiddeti medyanın yaptığını söyledi. Muşâ€™ta Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, ‘Türkiye’nin az gelişmiş bölgelerindeki kadın ve kadın STK’ların güçlendirilmesi projesi’ kapsamında; Muş Kadın Emeğini Değerlendirme Derneğince ‘Kadına Yönelik Şiddete Hayır Sempozyumu’ düzenlendi.

Sempozyumda konuşan psikolog Sabahat Karaçelik, kadına en büyük şiddeti toplumun yaptığına dikkati çekti. Karaçelik şu bilgileri verdi: “Kadına şiddet diyoruz ama kadına en büyük şiddeti kendimiz yapıyoruz, özellikle basın mensuplarının bu konuda daha duyarlı olmaları gerekiyor.


Özellikle özel televizyon kanalları. Hangi televizyon kanalını açarsanız açın, sabah programlarında ‘öldürülen kadınlar’, ‘namus konusuna karıştırılan kadın’, ‘evinden kaçan kadın’, ‘kötü hayat tarzına sahip kadın’ haberlerini görüyoruz. Ben bu haberleri izlediğim zaman Türk toplumunu ruh sağlığı bozuk bir toplum olarak algılıyorum. Medya lütfen Türk kadınını bu tarz programlarla kötü yansıtıp yıpratmasın. Kadınlar bu tarz programların metaı haline getirilmesin.

Bundan bir kazanç sağlanmasın. Bizim kadınlarımız değerlidir.” dedi. Cinnet dolu kadın programlarına devletin el atması gerektiğini anlatan psikolog Karaçelik şu bilgileri verdi: “Televizyondaki programlara bakarsak her evde cinnet var. Problem bir kadın var. Halbuki bu böyle değil. Televizyonlarda kadın ve aile yapımız gerçek şekliyle anlatılmalı. Buna uygun programlar yapılmalı.”


Yeni Asya Gazetesi

Cök dögrü bır paylasım. Insanlari etkıleyen en buyuk faktor medya zaten. Bu könüda şadece devlete degıl bızede gorev dusuyor...


Aile ve Çocuk

MollaCami.Com