Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


KADININ BATI KÜLTÜRÜNDEKİ YERİ

KADININ BATI KÜLTÜRÜNDEKİ YERİ
Kapitalist Batı’nın bugün ilâhı, mabudu, her şeyi paradır, menfaattir. Aslında geçmişte de pek farklı değildi. Batı’da menfaat her şeyin üzerindedir. Para kutsaldır onların gözünde...
Menfaatin dışındaki bütün kavramların hiçbir değeri yoktur. Başta, dillerinden hiç düşürmedikleri demokrasi olmak üzere, insan hakları, kadın hakları, hayvan hakları, çevrecilik, velhâsıl aklınıza ne geliyorsa hepsi göstermeliktir. Bunları gayelerine ulaşmada birer paravan olarak kullanırlar. İstismarda üzerlerine yoktur.
En çok istismar ettikleri de kadın konusudur... Aslında, kadın hakları savunuculuğu altında, kadınlara en büyük zulmü kendileri yapıyorlar. Fakat bunu öyle bir kılıfa sokuyorlar ki, zulüm altında inim inim inleyen kadınlar bile bunun farkına varamıyorlar. Az da olsa bunun farkına varan kültürlü kadınlar çıkmış Batı’da... Fakat bunlar istisna kabilinden olduğu için neticeyi değiştirememişler...
Batılı kadınların acınacak hâllerini yine Batılı olan bir kadından dinleyelim. Fransa’nın meşhur şairi Madam Mardirous, Müslüman kadınlara bakınız nasıl sesleniyor:
“İçinde bulunduğunuz nimetin kıymetini biliniz!... Burada kadına hürriyet adı altında yapılan işkenceleri bilemezsiniz siz. Ah, şu omuzumda hıçkırarak ağlamış kızların adedini bir bilseniz... Kulaklarım, kızların çok feci, kalbleri yakan bağırışları ile dolu... Evet, ışıklar ve çiçeklerle dolu bir baloya girebilmek, çok tatlı gibi görünür. Kadınlara verilen bir hak gibi sunulur. Aslında buralar, kadınların sömürüldüğü, erkeklere sunulduğu, şehvetlerin tatmin edildiği yerler... Türk erkeklerine sesleniyorum: Kadınlarınıza, kızlarınıza bunları anlatın! Sakın bu yapılanların kadınlara iyilik olarak yapıldığını zannetmesinler! Bunların sadece ve sadece kadını istismar için yapıldığını bilsinler, sakın bunlara özenmesinler!” (Faideli Bilgiler, 290)

Faideli bir bilgiymiş gerçektende. Biz bunun farkındayız fakat azınlıktayız. Çoğunluk ise batılılaşma! uğruna kendinden bile vazgeçen hatta öyle ki vatanını dahi ikinci plana atabilen bir kesim...

Sonumuz hayrola!... Paylaşım için teşekkürler -Zehra- kardeşim...

İnşaallah bu azınlık halistirde, bu dava inkişaf eder. Kadın hakları, ekonomik özgürlük, hizmet, dava diyerek bir sürü genç kızımızı ve erkeklerimizi kaybettik, taviz tavizi doğurdu. Eğer o azınlığımızın yürekleri toplu atarsa, Rabbimin izniyle, su yatağını bulacaktır.

Teşekkür ederim zehra kardeşim bilgiler için. :)

gerçekten çok önemli bir bilgi teşekkür ederiz -zehra- kardeşim. maalesef bunun bilincinde olan bayanlarımızın azınlıkta olması benide çok üzüyor. özgürlüğü yanlış yerde arıyorlar.

Batının hastalıkları işte bizde de varismiş gibi gündem yaratılıyor.
Şimdiki kadın portresi modernite ile gelenek arasında takılmış kalmış.
Rabbim batının tuzaklarından,hastalıklarından kurtarıp arındırsın inşallah..
Paylaşım için Allah razı olsun..

özenilecek halimizi, acinacak hale bizeler getiriken hala kendimizi dogru bir sekilde ifade edemiyoruz.. hepimizin görüsü azinliktan yana yakinmak bu bir gercek..ne yazikki bazi insanimizi birakin müslüman kardesimiz demeyi, buda bizim vatanadisimizdan demeye bile bin sahit ister..

paylasimin icin tesekkürler zehra kardesim..


Aile ve Çocuk

MollaCami.Com