Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ANNe Ne DeMeK?



Bir Anne Ancak Bu kadar Güzel Anlatılabilir



Uzağında olunduğunda yokluğu en çok acıtan insan.

***

hiç şüphesiz hayatınızda karşılaşacağınız en garip kadındır! nereye koyacağınızı mütemadiyen şaşırırsınız. bazen en kuytunuzdaki tek dosttur. bazen en uzak diyarın buğulu gözlü yareni. bazen kıskanç garip bir mecnun. ama hep sıcak bir sine...

***

insanı hayat boyunca gerçekten seven tek şey. göğsüne yatıp sadece öyle durmanın bile psikoterapi etkisi yaptığı kadın. en incinmemesi gereken insan. en geçerli yaşam sebebi.

***

ulu sahsiyet sulu gozlu insan

her gecen gun ben bunun yokluguna nasil aliscam yaa seklinde dusuncelere daldigim

her gece allahım nolur ölmesin diye dua ettiğim kadin

***

hayatimdaki en masum insan,seviyorum.

***

bana sen benden daha cesursun,ben ilk otobüsle memleketime döndüm, sen hayatın daha içinde olacaksın diyen kişi. ama ben artık cesaret ne kadar gerekli bilmiyorum. cesaret yalnızlık demek, kırgınlık, kırılmışlık demek, yorgunluk demek, yol almak ama bazen de değer miydi? demek. ama hayatta bir de huzur gerek. huzuru da ondan uzakta bulmak öyle zor ki....

***

bir tek onun şiirini yazmak istediğin kadın!

dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan varlık

sizi dünyada en fazla sevebilecek insan

yanakları bi milyon pamuk helva gücünde olan...

***

yıllardır yaptıkları yetmiyormuş gibi, otomatik ödeme yapmak, faizsiz kredi vermek gibi hiçbir bankanın yapmayacağı bankacılık hizmetlerini yapan dünyalar tatlısı...

***

hayatımız boyunca hatalarımızla,hastalıklarımızla,şuyumuzla ,buyumuzla en çok üzdüğümüz kişi,en çok kokusu ve kucağı özlenir,kimse onun gibi saçımızı okşayamaz,kimse onun gibi karşılıksız sevemez...

***

dönüp dolaşıp varılan nokta.

***

sizin yüzünüzden gözlerinin dolduğunu gördüğünüzde, odadan çıkmasını bekleyip, kapıyı bi güzel kilitledikten sonra günün geri kalan bölümünde şiş gözlerle dolaşmanıza sebep, bir eşini asla bulamayacağınız kutsal.

***

tatmin olmak bilmeyen, mükemmel olmadığınızın bir türlü farkına varamayan insan

***

elini tuttuğunuzda tüm samimiyetiyle elinizi tutan, sevgisini elinden kalbinize yollamayı başarabilen, kalp acınızın dinmesini sağlayabilen tek canlıdır yeri geldiğinde.gözyaşlarınızın gerçekliğine inanıp, o gerçeklik karşısında yüreği cız edip göz yaşlarını tutamayan en büyük sevgi kaynağınızdır.kanından canından yaratılmışsınızdır, kandır, candır.her sıkıntıya sizin için göğüs germeyi göze alabilecek, en zor zamanlarınızda yanıbaşınızda bitecek, en mutlu olduğunuz zamanlarda ise içtenlikle gülümseyecek tek varlıktır.kıymeti bilinmesi gereken, bilinmese bile sizi sonsuz sevebilen tek melektir anne.her nerede her ne şekilde yaşıyor olursanız olun bir yerlerde sevgi dolu bir yeriniz olduğunu her daim hissettiren varlıktır anne.

***

korkunca gamzelerine saklandığım, cok uzaklardayken bile kokusunu özlediğim, düşüncesiyle kalbimi eriten, gözlerimde ki gölgelrden içimi okuyan...hayatta beni sadece ben olduğum için seven tek insan,minik kadin.

***

hakkında şöyle bir hikaye vardır ki yürek burkar, anneyi üzdüğümüz her dakka sonradan yangın yerine döner insanın içinde.anne çocuğunu telefonla gece geç saatte arar, çocuk gençtir. asidir. annesine çemkirmeyi iş sanır, büyüme sanır, bağımsızlık sanır. genç- anne ne bu saatte arıyorsun!anne- yavrum gene mi rahatsız ettim seni?genç- evet, gene rahatsız ettin beni!anne- 20 yıl önce sen de beni tam bu saat bu dakikada rahatsız etmiştin yavrum. doğum günün kutlu olsun. iyi geceler.



(aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar)

***

kapıdan girersin ve yorgunsundur.

- ya bugün anam aaladı çok yoruldum

- yalan sööleme aalamadım ben. der

bu kişi. komik bişi bunlar.

***

sesinizden atesinizi olcebilen insan..

sabahlara kadar koynunda ağladığım ve beni karşılıksız seven tek insan...

seni seviyorum deyince utanan ve sasiran insan modeli. yazmasi kolay da soylemesi...

***

sarilinca hersey duzelcekmis gibi gelir,ozleyince dunyanin en yalniz insani gibi hissettirir,birarada cok durunca basinizin etini yer,hasta olunca en iyi o bakar,ayaginiza bassa kendi cani acimis gibi uzulur,basiniza bisey gelecegini mutlak hisseder,genelde telefon kullanmasini bilmez,ogretmeniz yillar alir,arada babanizi cekistirir,pazarlik etmede bir numaradır,ustunuze olacagini iddia ettiginiz seye olmaz derse o genelde harbi olmaz,soyledikleri cikar.boyle cok sevilesi muhtesem saldirip isirilasi bi varliktir.

***

bişey söylemeye gerek yok sanırım : hayatımızın anlamı

(daha ötesi var mı diye düşünüp, ağladığım yüce, insan )

***

yaş ve mesafe gibi kavramlardan bağımsız, size verdiği koşulsuz sevgi ile her zaman sığınılabilecek bir limandır anne. başınızı okşayıp tüm korkularınızı yok edebilen bir büyücüdür. hayatta asla yalnız kalmayacağınızın garantisidir, ta ki o sizi bırakıp gidene kadar. bu nedenle gerçek yalnızlığı da eninde sonunda size yaşatacak olandır anne.

***

bitanelerin, bi tanesidir

***
sonsuza kadar yaşanması istenen tek varlık.


Seni seviyorum annem...

teşekkürler

ana gibi yar,...olmaz

çok güzel bi paylaşım olmuş ellerinize saglık...

evet ana gibi yar olmaz ana olmadan bunu kimse anlayamaz...

Ya anne için evladı nedir? Allah sevgisi hariç, Evlat sevgisi herşeyin önünde gelir. Kara sevdalı olursunuz yavrunuza.Ciğeriniz yanar ve kavrulur.Evladın sevgiside, acısıda dünyadaki hiç bir duyguya benzemez.Hz.Allah'ın kullarına bahşettiği en büyük nimettir evlat.

çokkk güzel olmuş

YÜCE RABBİM analarımızı başımızdan eksik etmesin...
AMİN.....

(aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar)

ellerinize saglik..

ama ben artık cesaret ne kadar gerekli bilmiyorum. cesaret yalnızlık demek, kırgınlık, kırılmışlık demek, yorgunluk demek, yol almak ama bazen de değer miydi? demek. ama hayatta bir de huzur gerek. huzuru da ondan uzakta bulmak öyle zor ki....

paylaşımınız için teşekkürler...


çok güzel bi paylaşım olmuş ellerinize saglık...

Emeğinize sağlık... Çok güzel bir yazı okudum...

cok güzel anltmisiniz ellerinzi saglik

Çok güzel bir yazi. Tesekkürler kardesim.


Aile ve Çocuk

MollaCami.Com